Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

වට්ටක්කා පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. වට්ටක්කා 500g
  2. සීනි 150g
  3. මාගරින් 100g
  4. බිත්තර කහ මද 1
  5. බිත්තර සුදු මද 1
  6. බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1 ක්
  7. සිහින්ව කපා ගත් කජු 100 g
  8. ගෝල්ඩන් සිරප් මේස හැඳි 1 ක්
  9. වැනිලා තේ හැඳි 1/2


  • වට්ටක්කාවල පොතු ඉවත් කර හුමාලයෙන් තම්බා පොඩි කරගන්න. 
  • සීනි සහ මාගරින් හොඳින් මිශ්‍ර කර මෙයට බිත්තර කහ මදය ද එක්කර ගෝල්ඩන් සිරප් ද කලවම් කරන්න. එය වට්ටක්කා සමඟ මිශ්‍ර කරගන්න.
  • බිත්තර සුදුමදයට ලුණු ස්වල්පයක් දමා පෙණ නගින තෙක් විස්ක් කර එයට වට්ටක්කා මිශ්‍රණ​ය, බේකින් පව්ඩර්, කජු සහ වැනිලා ද දමා හොඳින් මිශ්‍ර කර 180°Cට විනාඩි 45 ක් පමණ බේක් කරගන්න. 
  • පිළිගැන්වීමට පෙර උඩින් කස්ටඩ් දැම්මොත් මෙහි රසය තව වැඩි වේ.

No comments:

Post a Comment