වට්ටක්කා පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය
- වට්ටක්කා 500g
- සීනි 150g
- මාගරින් 100g
- බිත්තර කහ මද 1
- බිත්තර සුදු මද 1
- බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1 ක්
- සිහින්ව කපා ගත් කජු 100 g
- ගෝල්ඩන් සිරප් මේස හැඳි 1 ක්
- වැනිලා තේ හැඳි 1/2
- වට්ටක්කාවල පොතු ඉවත් කර හුමාලයෙන් තම්බා පොඩි කරගන්න.
- සීනි සහ මාගරින් හොඳින් මිශ්ර කර මෙයට බිත්තර කහ මදය ද එක්කර ගෝල්ඩන් සිරප් ද කලවම් කරන්න. එය වට්ටක්කා සමඟ මිශ්ර කරගන්න.
- බිත්තර සුදුමදයට ලුණු ස්වල්පයක් දමා පෙණ නගින තෙක් විස්ක් කර එයට වට්ටක්කා මිශ්රණය, බේකින් පව්ඩර්, කජු සහ වැනිලා ද දමා හොඳින් මිශ්ර කර 180°Cට විනාඩි 45 ක් පමණ බේක් කරගන්න.
- පිළිගැන්වීමට පෙර උඩින් කස්ටඩ් දැම්මොත් මෙහි රසය තව වැඩි වේ.
No comments:
Post a Comment