ආස්මී
අවශ්ය ද්රව්ය
- බණ්ඩක්කා කරල් 10-15
- වතුර
- ලුණු
- මිටිකිරි කෝප්ප 2
- සුදු හාල් වතුරෙ විනාඩි 10ක් පොඟවලා, කොටලා, හලාගත්ත පිටි ග්රෑම් 500ක්
- මුලින්ම හාල් පිටි ටික සිහින් හිල් සහිත පෙනේරයකිනුත් ඕගන්දි වගේ රෙද්දකිනුත් දෙතුන් පාරකුත් හලාගන්න ඕන. අතින් ඇල්ලුවම ඇට ගතියක් නැති පවුඩර් වගේ සිහින් පිටි ඕන ආස්මි වලට.
- බණ්ඩක්කා කෑලි කපල යන්තම් වතුර ටිකක් දාලා වංගෙඩියෙ කොටාගන්න.
- කොටාගත්ත බණ්ඩක්කා රෙදි කෑල්ලකට දාල මිරිකගෙන සෙවල ඉස්ම ටික පෙරාගන්න.
- පොල්කිරි වලට ලුණු ටිකක් දාගන්න.
- හාල්පිටි වලින් පොඩ්ඩක් අයින් කරන් ඉතිරිය භාජනේකට දාල ඒකට පොල්කිරි එකතු කරල අනාගන්න. මේකට බණ්ඩක්කා ඉස්ම ටික ටික දාලා අනාගන්න.
- සැරෙන් සැරේ අත උස්සලා බලන්න නොකැඩී නූල වගේ වැටෙන පදමට ඇවිත්ද කියලා. දියාරු වැඩි උනොත් අයින් කරපු හාල් පිටි එකතු කරල පදම හදාගන්න.
- තෙල් රත්වෙන්න තියාගන්න. ආස්මි හැන්දක් නැත්තන් අත මිශ්රණයේ කීපවරක් ඔබලා අරන් තාච්චිය වටේට රවුමක් විදිහට වක්කරගන්න.
- ආස්මිය බැදෙනකොට හොඳටම බැදෙන්න කලින් තෙලේ තියෙද්දිම තෙල් හැන්දෙන් දෙකට නවාගන්න. නවලා තද කරගන්න කැඩෙන්නෙ නැති වෙන්න.
- මේ ටික බැදගෙන, තෙල් බේරගෙන, හොඳට හුළං නොවදින්න භාජනයක අසුරලා තියන්න. අයෙ දවස් 4කින් වගේ දෙවෙනි පාරට බැදගන්න ඕනේ. එතකොට තමයි ආස්මිය සුදු පාටට ලස්සනට එන්නෙ. දෙවනි පාර වැඩි වෙලා බදින්න අවශ්ය නෑ. තෙලට දාපු ගමන් සුදු පාට උනාම අරගන්න.
ආස්මියට පැණි දැමීමට
- සීනි ග්රෑම් 100
- වතුර
- රතු කලරින්
- සීනි හා වතුර එක්කරලා ලිපේ තියන්න. ඒක නූල් ඇදෙන පදමට ආවම කලරින් එකතු කරලා ආස්මි උඩින් රටාවට වක්කරගන්න.
No comments:
Post a Comment