වණ්ඩු ආප්ප
අවශ්ය ද්රව්ය
- තම්බාගත් පාන්පිටි ග්රෑම් 500
- පොල්වතුර කෝප්ප 1
- මිටිකිරි කෝප්ප 1
- සීනි ග්රෑම් 250 හෝ පැණි කෝප්ප 2
- දියකිරි කෝප්ප 1
- එනසාල් ඇට 3-4
- ආප්ප සෝඩා තේ හැඳි 1/2
- පාන්පිටි වලට ලුණු දාලා කලවම් කරගන්න. මේකට පැණි, පොල්වතුර හා දියකිරි දාලා හොඳට අනාගන්න. එනසාල් ටිකත් එකතු කරගන්න. මිශ්රණය තරමක දියාරුවට එයි. ඒක කමක් නෑ. දැන් මේක පැය 6ක් හෝ උදේට හදනව නම් රැයක් වහලා තියන්න ඕනේ.
- ඊට පස්සෙ අරගෙන මිටිකිරි ටික දාලා අනාගෙන ආප්ප සෝඩා තේ හැඳි 1/2ක් දාලා අනලා පැය භාගයක් තියන්න.
- ස්ටීම් කරගන්න පොඩි ඇලුමිනියම් කප් ටිකක් ලෑස්ති කරලා ඒකට කැන්ද කොළ දාලා මේ මිශ්රණයෙන් ටික ටික දාලා විනාඩි 20ක් ස්ටීම් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment