බීට් පිකල්
අවශ්ය ද්රව්ය
- බීට් රූට් ගෙඩි 4
- අමුමිරිස් කරල් 4
- රතුළූණු ගෙඩි 4
- ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් තේ හැඳි 1
- අඹරාගත් අබ ස්වල්පයක්
- විනාකිරි කෝප්ප 1
- එනසාල්, කරාබු නැටි කිහිපයක්
- සීනි කෝප්ප 1/2
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1/2
- ලුණු
- බීට්රූට් ටික මහතට තීරු කපාගන්න. මැටි භාජනයක් ලිපේ තියලා විනාකිරි දාගන්න. විනාකිරි රත්වෙනකොට අඹරාගත් අබ, ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් එක, එනසාල්, කරාබු නැටි දාගන්න.
- මිරිස්කුඩු, කහකුඩු එක්ක රස අනුව ලුණු සහ සීනි ටිකත් දාලා කලවම් කරලා සීනි දියවෙනකල් හැඳි ගාන්න.
- ඊලඟට බීට්රූට්, රතුළූණු හා අමුමිරිස් ටික දාගන්න. විනාකිරි හිඳීගෙන එනකොටම ලිපෙන් බාගන්න. නිවුනම හට්ටිය හොඳින් වහල තියල දවස් තුනකින් රස බලන්න.
No comments:
Post a Comment