Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

බීට් පිකල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. බීට් රූට් ගෙඩි 4
  2. අමුමිරිස් කරල් 4
  3. රතුළූණු ගෙඩි 4
  4. ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් තේ හැඳි 1
  5. අඹරාගත් අබ ස්වල්පයක්
  6. විනාකිරි කෝප්ප 1
  7. එනසාල්, කරාබු නැටි කිහිපයක්
  8. සීනි කෝප්ප 1/2
  9. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  10. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1/2
  11. ලුණු

  • බීට්රූට් ටික මහතට තීරු කපාගන්න. මැටි භාජනයක් ලිපේ තියලා විනාකිරි දාගන්න. විනාකිරි රත්වෙනකොට අඹරාගත් අබ, ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් එක, එනසාල්, කරාබු නැටි දාගන්න.
  • මිරිස්කුඩු, කහකුඩු එක්ක රස අනුව ලුණු සහ සීනි ටිකත් දාලා කලවම් කරලා සීනි දියවෙනකල් හැඳි ගාන්න.
  • ඊලඟට බීට්රූට්, රතුළූණු හා අමුමිරිස් ටික දාගන්න. විනාකිරි හිඳීගෙන එනකොටම ලිපෙන් බාගන්න. නිවුනම හට්ටිය හොඳින් වහල තියල දවස් තුනකින් රස බලන්න.

No comments:

Post a Comment