බර්ගර් බනිස්
අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන්පිටි ග්රෑම් 500
- යීස්ට් තේ හැඳි 2
- සීනි තේ හැඳි 2
- බටර් මේස හැඳි 2
- ලුණු
- ලා රස්නෙ වතුර ටිකක්
- කිරි ටිකක්
- යීස්ට්, සීනි ලා රස්නෙ වතුර දාලා පිපෙන්න තියන්න. පාන්පිටි වලට ලුණු කලවම් කරලා යීස්ට් ටික දගන්න.
- මේකට කිරි දාලා ඩෝ එක අනාගන්න. කිරි මදි නම් වතුර ටිකක් දාගන්න. බටර් ටිකත් දාගෙන හොඳ සොෆ්ට් ඩෝ එකක් හදාගන්න.
- මේකට විනාඩි 20ක්වත් හොඳට අනාගන්න ඕන. මේ ඩෝ එක බටර් ගාගත් බෝල් එකකට දාලා තෙත මිරිකපු රෙද්දකින් වහලා පැයක් පිපෙන්න තියන්න.
- ආයෙ හොඳට වාතය යන්න ටිකක් අනාගන්න. නැවත පැය බාගයක් පිපෙන්න තියල හුළං ගතිය යන්න නැවත අනාගන්න.
- දැන් මේක පොඩි බෝල වලට කඩල, බර්ගර් බන් හැඩේට රවුම් කරල බටර් ගාපු තැටියක දාල තව විනාඩි 15ක් පිපෙන්න තියාගන්න.
- සෙල්සියස් 180°Cට විනාඩි 15ක් බේක් කරගන්න.එළියට අරන් එග් වොශ් කරල තල ඇට ටිකක් ඉහගෙන තව විනාඩි 10ක් බේක් කරගන්න. එග්වොශ් කරන එක සහ තල ඇට ඉහින එක ඉක්මණින්ම කරගන්න ඕන.
- බේක් වෙලා නිවුණට පස්සෙ බන් එක මැද්දෙන් කපලා, බේකන් පෙත්තක්, ළූණුපෙත්තක්, සලාදකොළ, මස්ටර්ඩ් සෝස්, මයෝනිස් මේ ඕනම දෙයක් මැදට තියලා බර්ගර් එක හදාගන්න පුළුවන්.
No comments:
Post a Comment