Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

රාබු පිකල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. ලියාගත් රාබු ග්‍රෑම් 250
  2. අමුමිරිස් කරල් 4-5
  3. විනාකිරි කෝප්ප 1
  4. අඹරාගත් ඉඟුරු, සුදුළූණු
  5. අඹරාගත් අබ ස්වල්පයක්
  6. රතුළූණු ගෙඩි 8-10
  7. එනසාල් ඇට 2
  8. වතුර කෝප්ප 1
  9. ලුණු තේ හැඳි 1
  10. සුදු සීනි කෝප්ප 1

  • මැටි භාජනයකට වතුර දාලා විනාකිරි, සීනි ටික දාගන්න. හොඳට කලවම් කරලා ලුණු ටික දාගන්න.
  • දැන් මේ භාජනේ ලිපේ තියල මද ගින්දරේ රත් කරගන්න. සීනි ටික දියවෙනකල් රත් කරගන්න.
  • හොඳට උතුරනකොට අඹරාගත් අබ සහ ඉඟුරු, සුදුළූණු දාලා අමුමිරිස්, එනසාල් හා රතුළූණු ටිකත් දාගන්න. 
  • හොඳට විනාකිරෙන් තැම්බුනාම රාබු ටිකත් එකතු කරගන්න. තෙත ගතිය හොඳටම හිඳෙනකම් ලිපේ තියාගෙන ජීවාණුහරණය කළ බෝතල් වල අසුරගන්න.

No comments:

Post a Comment