Search This Blog

Monday, June 29, 2020

කව්පි මැල්ලුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. රැයක් පොඟවාගත් කව්පි ග්‍රෑම් 200
  2. ගාගත් පොල් කෝප්ප 1
  3. සුදුළූණු බික් 3
  4. චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 2
  5. කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  6. කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
  7. ගම්මිරිස්කුඩු ස්වල්පයක්
  8. අබ ස්වල්පයක්
  9. කරපිංචා
  10. ලුණු
  11. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1
  12. තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2

  • පොල් වලට අබ, ගම්මිරිස්කුඩු, සුදුළූණු, රතුළූණු, කහ, තුනපහකුඩු, කුරුඳු පොතු, ලුණු, කරපිංචා, අමුමිරිස්, කෑලි මිරිස් එක්කර ගලේ අඹරන්න හෝ වංගෙඩියේ කොටාගන්න.
  • කව්පි සෝදලා තැම්බෙන්න තියන්න. හොඳට තැම්බිලා වතුර හිඳීගෙන එද්දි ලුණු ස්වල්පයක් එකතු කර කලවම් කරගන්න.
  • මේකට අඹරාගත් පොල් ටික දාලා කලවම් කරගන්න.
  • පොල් ටික හොඳට මැලවිලා වතුර හොඳටම හිඳුනට පස්සෙ ලිපෙන් බාගන්න. 
  • උදේ තම්බල ඉතුරු වු​න කව්පි තියෙනවා නම් දවල් බතට මේ මැල්ලුම හදාගන්න පුළුවන් වෙනම පොල් ටික මලවගෙන ඒකට තම්බපු කව්පි එකතු කරගෙන.

No comments:

Post a Comment