Search This Blog

Monday, June 29, 2020

ජෑම් බනිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 500
  2. බටර් මේස හැඳි 4
  3. සීනි මේස හැඳි 2
  4. ලුණු
  5. යීස්ට් තේ හැඳි 2
  6. මද රස්නෙ වතුර
  7. ජෑම්

  • පිටි හා ලුණු කලවම් කරගන්න. සීනි හා ඊස්ට් වෙනම රස්නෙ වතුරෙන් කලවම් කර පිපෙන්න තියන්න. පිපුණු යීස්ට් ටික පිටි මිශ්‍රණයට දාගන්න. ලා රස්නෙ වතුර ටික ටික එකතු කරමින් සොෆ්ට් ඩෝ එකක අනාගන්න ඕනෙ. 
  • දැන් මේක තෙත මිරිකපු රෙද්දකින් එකකින් වහලා පැයක් පිපෙන්න තියන්න.
  • ඊට පස්සෙ ඒ පිටි මෝලිය තද කරල හුළං ගතිය යවල පොඩි බෝල හදාගන්න. මේ පොඩි බෝල රෝලින් පින් එකෙන් පොඩ්ඩක් තුනී කරලා මැදට ජෑම්  ටිකක් හරහට තියලා පැටිස් හදනවා වගේ වහගන්න.
  • කට වටේ වාටිය අතින් නවලා  ගෑරුප්පුවකින් තද කරගන්න වටේම ජෑම් එළියට නොඑන්න.
  • බටර් ගාගත් ට්‍රේ එකක බනිස් ටික තියලා කිරි උඩින් ගාලා සීනි හොඳට ඉහගන්න. 180°Cට රත් කරපු අවන් එකේ විනාඩි 30ක් වගේ බේක් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment