Search This Blog

Monday, June 29, 2020

බැටර්ඩ් මශෲම් ඩෙවල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. මශෲම් පැකට් 1
  2. කඩල පිටි ග්‍රෑම් 100
  3. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 50
  4. මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 1/2
  5. ලුණු
  6. බටර්
  7. බැදගැනීමට තෙල්
  8. ගම්මිරිස් කුඩු
  9. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 2
  10. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  11. ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට් එක
  12. කපාගත් මාළු මිරිස් කරල් 2
  13. කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 3
  14. සෝයාසෝස්
  15. තක්කාලි සෝස්

  • මුලින්ම හතු ටික පොඩියට ඉරලා ලුණු වතුරෙ විනාඩි 10ක් පොඟවලා තියන්න. ​ඉන් පස්​සේ හතු ටික වතුරෙන් මිරිකලා ගන්න.
  • පාන්පිටි, කඩල පිටි, ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු, මිරිස්කුඩු එකතු කරලා වතුර දාලා උකු බැටර් එකක් හදාගන්න.
  • දැන් හතු ටික හදාගත්ත  බැටර් එකේ දාලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
  • වෙනම භාජනයකට බටර් ටිකක් දාලා රත් වෙනකොට ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට් එක දාගන්න. මේකටම අමුමිරිස් හා ළූණු දාලා තෙම්පරාදු කරන්න.
  • තක්කාලි සෝස්, සෝයා සෝස් ටිකත් දාගන්න. කපාගත් මාළු මිරිස් හා තක්කාලි එකතු කරගන්න.
  • වතුර ටිකක් දාලා මේ ඔක්කොම පිසගෙන අන්තිමට ඩීප් ෆ්‍රයි කරගත් මශෲම් ටික දාගෙන රස අනුව ලුණු දාගන්න.

No comments:

Post a Comment