බැටර්ඩ් මශෲම් ඩෙවල්
අවශ්ය ද්රව්ය
- මශෲම් පැකට් 1
- කඩල පිටි ග්රෑම් 100
- පාන්පිටි ග්රෑම් 50
- මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 1/2
- ලුණු
- බටර්
- බැදගැනීමට තෙල්
- ගම්මිරිස් කුඩු
- කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 2
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට් එක
- කපාගත් මාළු මිරිස් කරල් 2
- කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 3
- සෝයාසෝස්
- තක්කාලි සෝස්
- මුලින්ම හතු ටික පොඩියට ඉරලා ලුණු වතුරෙ විනාඩි 10ක් පොඟවලා තියන්න. ඉන් පස්සේ හතු ටික වතුරෙන් මිරිකලා ගන්න.
- පාන්පිටි, කඩල පිටි, ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු, මිරිස්කුඩු එකතු කරලා වතුර දාලා උකු බැටර් එකක් හදාගන්න.
- දැන් හතු ටික හදාගත්ත බැටර් එකේ දාලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
- වෙනම භාජනයකට බටර් ටිකක් දාලා රත් වෙනකොට ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට් එක දාගන්න. මේකටම අමුමිරිස් හා ළූණු දාලා තෙම්පරාදු කරන්න.
- තක්කාලි සෝස්, සෝයා සෝස් ටිකත් දාගන්න. කපාගත් මාළු මිරිස් හා තක්කාලි එකතු කරගන්න.
- වතුර ටිකක් දාලා මේ ඔක්කොම පිසගෙන අන්තිමට ඩීප් ෆ්රයි කරගත් මශෲම් ටික දාගෙන රස අනුව ලුණු දාගන්න.
No comments:
Post a Comment