සුදුළූණු පිකල්
අවශ්ය ද්රව්ය
- සුදුළූණු ග්රෑම් 250
- අමුමිරිස් ග්රෑම් 100
- කැරට් අල 2
- විනාකිරි බෝතල් 1/2
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1
- කහ තේ හැඳි 1
- අබ තේ හැඳි 1 1/2
- ගම්මිරිස්
- ඉඟුරු
- මුරුංගා පොතු කිහිපයක්
- කුරුඳු
- ලුණු
- සුදුළූණු පොතු සුද්ද කරගන්න. කැරට් සාමාන්යයෙන් මැලේ පිකල් එකට ගන්න සයිස් එකටම දික් අතට කපාගන්න.
- අමුමිරිස් ටික දික් අතට වෙන් නොවෙන විදියට පලාගන්න.
- අබ, කහ, ඉඟුරු, මුරුංගා පොතු, මිරිස් කුඩු, කෑලි මිරිස්, සුදුළූණු බික් දෙකක් හා ගම්මිරිස් ටිකක් විනාකිරි පොඩ්ඩක් දාලා අඹරගන්න.
- මැටි වළඳක් අරගෙන ඒකට විනාකිරි වලින් බාගයක් හා ලුණු දාලා උතුරවගන්න.
- දැන් ඒකට සුදුළූණු ටික දාලා කලවම් කරගන්න. ඒකටම කැරට් හා මිරිස් ටිකත් දාගන්න. බාගෙට වගේ විනාකිරෙන්ම තැම්බෙන්න අරින්න.
- වෙනම මැටි හට්ටියකට ඉතිරි විනාකිරි හා අඹරාගත් අබ මිශ්රණය දාලා දියකරගන්න. දැන් ඒකට තම්බගත්ත සුදුළූණු, අමුමිරිස් සහ කැරට් ටික බේරල දාගන්න.
- කුරුඳු පොතු කෑලි ටිකක් උඩින් දාලා, නිවුනට පස්සෙ රෙදි කෑල්ලකින් කට වැහෙන්න හොඳට ගැට ගහලා දවස් 3කට පස්සෙ කෑමට ගන්න.
No comments:
Post a Comment