Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

සුදුළූණු පිකල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. සුදුළූණු ග්‍රෑම් 250
  2. අමුමිරිස් ග්‍රෑම් 100
  3. කැරට් අල 2
  4. විනාකිරි බෝතල් 1/2
  5. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  6. කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1
  7. කහ තේ හැඳි 1
  8. අබ තේ හැඳි 1 1/2
  9. ගම්මිරිස්
  10. ඉඟුරු
  11. මුරුංගා පොතු කිහිපයක්
  12. කුරුඳු
  13. ලුණු

  • සුදුළූණු පොතු සුද්ද කරගන්න. කැරට් සාමාන්‍යයෙන් මැලේ පිකල් එකට ගන්න සයිස් එකටම දික් අතට කපාගන්න. 
  • අමුමිරිස් ටික දික් අතට වෙන් නොවෙන විදියට පලාගන්න.
  • අබ, කහ, ඉඟුරු, මුරුංගා පොතු, මිරිස් කුඩු, කෑලි මිරිස්, සුදුළූණු බික් දෙකක් හා ගම්මිරිස් ටිකක් විනාකිරි පොඩ්ඩක් දාලා අඹරගන්න. 
  • මැටි වළඳක් අරගෙන ඒකට විනාකිරි වලින් බාගයක් හා ලුණු දාලා උතුරවගන්න. 
  • දැන් ඒකට සුදුළූණු ටික දාලා කලවම් කරගන්න. ඒකටම කැරට් හා මිරිස් ටිකත් දාගන්න. බාගෙට වගේ විනාකිරෙන්ම තැම්බෙන්න අරින්න.
  • වෙනම මැටි හට්ටියකට ඉතිරි විනාකිරි හා අඹරාගත් අබ මිශ්‍රණය දාලා දියකරගන්න. දැන් ඒකට තම්බගත්ත සුදුළූණු, අමුමිරිස් සහ කැරට් ටික බේරල දාගන්න.
  • කුරුඳු පොතු කෑලි ටිකක් උඩින් දාලා, නිවුනට පස්සෙ රෙදි කෑල්ලකින් කට වැහෙන්න හොඳට ගැට ගහලා දවස් 3කට පස්සෙ කෑමට ගන්න.

No comments:

Post a Comment