පැණි වලලු
අවශ්ය ද්රව්ය
- උඳු ඇට ග්රෑම් 250
- හාල්පිටි ග්රෑම් 100
- පාන්පිටි ග්රෑම් 50
- ඇඹුල් කෙසෙල් ගෙඩි 1
- ලුණු
- සීනි මේස හැඳි 1
- මිටිකිරි කෝප්ප 1/2
පැණිපත් කිරීමට
- පැණි බෝතල් 1/2
- උඳු ඇට සෝදල රැයක් පෙඟෙන්න තියලා අරන් ඇඹුල් කෙසෙල් ගෙඩියක් දාලා, වතුර පොඩ්ඩක් දාලා අඹරගන්න.
- මිශ්රණය පැයක් වගේ තියලා ලුණු හැර අනික් ඔක්කොම දාලා බැටර් එකක් හදාගන්න. මේක අවම පැය 5ක්වත් පිපෙන්න තියන්න ඕනේ.
- පැය පහකට පස්සෙ ලුණු දාලා අනාගෙන පයිපින් බෑග් එකකින් හෝ පිරිසිදු රෙදි කෑල්ලක හිලක් හදලා රත් වුණු තෙලට රවුමට වගේ වක්කරන්න.
- දැන් දෙපැත්ත හරවලා හොඳට බැදගන්න.
- පැණි ටික වෙනම භාජනේක ලා රස්නෙට රත් කරගෙන බැදපු වළලු ඒකට දාගෙන පැණි උරාගන්න තියන්න.
No comments:
Post a Comment