Search This Blog

Monday, June 29, 2020

පැණි වලලු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. උඳු ඇට ග්‍රෑම් 250
  2. හාල්පිටි ග්‍රෑම් 100
  3. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 50
  4. ඇඹුල් කෙසෙල් ගෙඩි 1
  5. ලුණු
  6. සීනි මේස හැඳි 1
  7. මිටිකිරි කෝප්ප 1/2

පැණිපත් කිරීමට

  1. පැණි බෝතල් 1/2

  • උඳු ඇට සෝදල රැයක් පෙඟෙන්න තියලා අරන් ඇඹුල් කෙසෙල් ගෙඩියක් දාලා, වතුර පොඩ්ඩක් දාලා අඹරගන්න.
  • මිශ්‍රණය පැයක් වගේ තියලා ලුණු හැර අනික් ඔක්කොම දාලා බැටර් එකක් හදාගන්න. මේක අවම පැය 5ක්වත් පිපෙන්න තියන්න ඕනේ.
  • පැය පහකට පස්සෙ ලුණු දාලා අනාගෙන පයිපින් බෑග් එකකින් හෝ පිරිසිදු රෙදි කෑල්ලක හිලක් හදලා රත් වුණු තෙලට රවුමට වගේ වක්කරන්න.
  • දැන් දෙපැත්ත හරවලා හොඳට බැදගන්න. 
  • පැණි ටික වෙනම භාජනේක ලා රස්නෙට රත් කරගෙන බැ​දපු වළලු ඒකට දාගෙන පැණි උරාගන්න තියන්න. 

No comments:

Post a Comment