Search This Blog

Monday, June 29, 2020

චිලී චිකන් විත් කැශූ නට්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


චිකන් එකට 


  1. කටු ඉවත්කරගත් චිකන් ග්‍රෑම් 500
  2. සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1
  3. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
  4. කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 1
  5. බිත්තර 1

සෝස් එක සෑදීම


  1. ඔයිස්ටර් සෝස් මේස හැඳි 2
  2. සෝයාසෝස් මේස හැඳි 2
  3. විනාකිරි තේ හැඳි 1
  4. සීනි මේස හැඳි 1
  5. චිලී සෝස් මේස හැඳි 1
  6. වතුර කෝප්ප 1/4

කරි එක සෑදීමට


  1. චොප්කරගත් ඉඟුරු හා සුදුළූණු ටිකක්
  2. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
  3. චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් (කොළ හා රතු) ගෙඩි 1/2 බැගින්
  4. කෑලිමිරිස් ටිකක්
  5. බැදගත් කජු අහුරක්
  6. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු

  • චිකන් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය සේරම එකට මිශ්‍ර කරල පැයක් ෆ්‍රිජ් එකේ තියල අරන් ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
  • සෝස් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය සේරම එකට මිශ්‍ර කරල සෝස් එක හ​දල පැත්තකින් තියාගන්න.
  • කරි එක හදාගන්න පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙන කොට ඉඟුරු, සුදුළූණු හා ළූණු ටිකත් දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න. 
  • ඉන්පසු චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් ටික දාගන්න. දැන් කජු හා බැදගත් චිකන් ටික දාගෙන කලවම් කරගන්න.
  • හදාගත් සෝස් එක උඩින් දාගන්න.
  • කෑලිමිරිස්, ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු  රස අනුව දාගෙන සෝස් එක හොඳට චිකන් එකේ දැවටිලා තෙත ගතිය හිඳුනම ලිප ඕෆ් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment