චිලී චිකන් විත් කැශූ නට්ස්
අවශ්ය ද්රව්ය
චිකන් එකට
- කටු ඉවත්කරගත් චිකන් ග්රෑම් 500
- සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 1
- බිත්තර 1
සෝස් එක සෑදීම
- ඔයිස්ටර් සෝස් මේස හැඳි 2
- සෝයාසෝස් මේස හැඳි 2
- විනාකිරි තේ හැඳි 1
- සීනි මේස හැඳි 1
- චිලී සෝස් මේස හැඳි 1
- වතුර කෝප්ප 1/4
කරි එක සෑදීමට
- චොප්කරගත් ඉඟුරු හා සුදුළූණු ටිකක්
- චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
- චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් (කොළ හා රතු) ගෙඩි 1/2 බැගින්
- කෑලිමිරිස් ටිකක්
- බැදගත් කජු අහුරක්
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- චිකන් එකට අවශ්ය ද්රව්ය සේරම එකට මිශ්ර කරල පැයක් ෆ්රිජ් එකේ තියල අරන් ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
- සෝස් එකට අවශ්ය ද්රව්ය සේරම එකට මිශ්ර කරල සෝස් එක හදල පැත්තකින් තියාගන්න.
- කරි එක හදාගන්න පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙන කොට ඉඟුරු, සුදුළූණු හා ළූණු ටිකත් දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න.
- ඉන්පසු චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් ටික දාගන්න. දැන් කජු හා බැදගත් චිකන් ටික දාගෙන කලවම් කරගන්න.
- හදාගත් සෝස් එක උඩින් දාගන්න.
- කෑලිමිරිස්, ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු රස අනුව දාගෙන සෝස් එක හොඳට චිකන් එකේ දැවටිලා තෙත ගතිය හිඳුනම ලිප ඕෆ් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment