ලැවරියා
අවශ්ය ද්රව්ය
- ඉඳිආප්ප පිටි ග්රෑම් 500
- පොල් බෑයක පොල්
- සීනි ග්රෑම් 200
- තලාගත් කරදමුංගු ඇට 4-5
- වතුර කෝප්ප 1/2
- ලුණු
- මුලින්ම පැණිපොල් එක හදාගන්න භාජනයක් ලිපේ තියලා සාමාන්ය ගාණට ගින්දර දාගන්න. භාජනේ රත් වේගෙන එනකොට සීනි ටික දාගන්න. සීනි ටික රන්වන් පාට වේගෙන එනකොට හැඳිගාන්න. අඩිය අල්ලන්න දෙන්න එපා. තද පාටට කැරමල් වේගෙන ආවම වතුර දාලා හැඳිගාන්න.
- ඒකට තලාගත්තු කරදමුංගු ටිකත් එක්ක කැමති නම් ලුණු පින්ච් එකක් දාගන්න. උතුරලා බුබුලු දාන තරමට ආවම පොල් ටික දාගන්න. හොඳට කලවම් කරලා ලිපෙන් බාගන්න.
- ඉඳිආප්ප පිටි ටික පැකට්ටුවේ සඳහන් විදියට අනාගෙන ඉඳිආප්ප වංගෙඩියට පුරවගන්න.
- තෙල් ගාගත්ත කෙසෙල් කොළයක් හෝ ලන්ච් ශීට් එකක් උඩට ලොකුවට ඉඳිආප්පයක් වක් කරගන්න.
- මේක මැද්දට පොල්පැණි දාගෙන කෙසෙල් කොළේ දෙපැත්තෙන් අල්ලල පරිස්සමෙන් නවාගෙන ලොකු ලැවරියා වට්ටියක් උඩට හෝ ඉඳිආප්ප වට්ටි දෙකක් උඩට ලැවරියා එක දාගෙන විනාඩි හත අටක් ස්ටීම් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment