බීෆ් කංකුන්
අවශ්ය ද්රව්ය
බීෆ් මැරිනේට් කිරීමට
- බීෆ් ග්රෑම් 200
- තලාගත් සුදුළූණු බික් 3-4
- තලාගත් ළූණු ගෙඩි 1
- ඔයිස්ටර් සෝස් මේස හැඳි 2
- ලුණු පින්ච් එකක්
- ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1/2
සෝස් එක සඳහා
- වෙජිටබල් ඔයිල් මේස හැඳි 2
- චොප්කරගත් සුදුළූණු ටිකක්
- චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1/2
- සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1
- සෝදා වතුර බේරාගත් කංකුන්
- බීෆ් කෑලි හීනි පෙති පෙති වගේ කපාගන්න. මේකට සුදුළූණු, ළූණු, ඔයිස්ටර් සෝස් හා ලුණු, ගම්මිරිස්කුඩු රස අනුව දාලා හොඳට කලවම් කරලා මැරිනේට් වෙන්න පැයක් දෙකක් ෆ්රිජ් එකේ තියන්න.
- පැය දෙකකින් බීෆ් ටික අරගෙන තෙල් පොඩ්ඩක් දාපු පෑන් එකක අඩු ගින්දරේ හොඳට බීෆ් තැම්බෙනකම් ස්ටර්ෆ්රයි කරගන්න.
- පෑන් එකෙන් බීෆ් ටික අයින් කරල ඒ පෑන් එකටම තව තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට චොප්කරගත් හා ළූණු හා සුදුළූණු දාගන්න.
- මේක තෙම්පරාදු උනාම ස්ටර්ෆ්රයි කරගත් බීෆ් ටිකයි සෝයා සෝස් ටිකයි දාගෙන හොඳට කලවම් කරලා කංකුන් ටික දාල කොළ ටික මැලවේගෙන එනකොටම ලිපෙන් ඉවත් කරන්න.
No comments:
Post a Comment