Search This Blog

Monday, June 29, 2020

බීෆ් කංකුන්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


බීෆ් මැරිනේට් කිරීමට


  1. බීෆ් ග්‍රෑම් 200
  2. තලාගත් සුදුළූණු බික් 3-4
  3. තලාගත් ළූණු ගෙඩි 1
  4. ඔයිස්ටර් සෝස් මේස හැඳි 2
  5. ලුණු පින්ච් එකක්
  6. ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1/2

සෝස් එක සඳහා


  1. වෙජිටබල් ඔයිල් මේස හැඳි 2
  2. චොප්කරගත් සුදුළූණු ටිකක්
  3. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1/2
  4. සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1
  5. සෝදා වතුර බේරාගත් කංකුන්

  • බීෆ් කෑලි හීනි පෙති පෙති වගේ කපාගන්න. මේකට සුදුළූණු, ළූණු, ඔයිස්ටර් සෝස් හා ලුණු, ගම්මිරිස්කුඩු රස අනුව දාලා හොඳට කලවම් කරලා මැරිනේට් වෙන්න පැයක් දෙකක් ෆ්‍රිජ් එකේ තියන්න.
  • පැය දෙකකින් බීෆ් ටික අරගෙන තෙල් පොඩ්ඩක් දාපු පෑන් එකක අඩු ගින්දරේ හොඳට බීෆ් තැම්බෙනකම් ස්ටර්ෆ්‍රයි කරගන්න.
  • පෑන් එකෙන් බීෆ් ටික අයින් කරල ඒ පෑන් එකටම තව තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට චොප්කරගත්  හා ළූණු හා සුදුළූණු දාගන්න.
  • මේක තෙම්පරාදු උනාම ස්ටර්ෆ්‍රයි කරගත් බීෆ් ටිකයි සෝයා සෝස් ටිකයි දාගෙන හොඳට කලවම් කරලා කංකුන් ටික දාල කොළ ටික මැලවේගෙන එනකොටම ලිපෙන් ඉවත් කරන්න. 

No comments:

Post a Comment