Search This Blog

Monday, June 29, 2020

බීෆ් ඩෙවල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. පොඩි කෑලි කපාගත් බීෆ් ග්‍රෑම් 500
  2. තෙල් මේස හැඳි 5
  3. චොප්කරගත් සුදුළූණු තේ හැඳි 2
  4. චොප් කරගත් ළූණු ගෙඩියක්
  5. කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
  6. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  7. මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 1
  8. විනාකිරි මේස හැඳි 2
  9. ලුණු
  10. තුනපහ කුඩු මේස හැඳි 1
  11. තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 4
  12. ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  13. වතුර කෝප්ප 2
  14. කොටුවට කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 2
  15. කොටුවට කපාගත් ළූණු ගෙඩි 2
  16. සැල්දිරි ඉත්තක් 
  17. කපාගත් බෙල්පෙපර් පාට 3න් ගෙඩි 1/2 බැඟින්
  18. සීනි තේ හැඳි 1

  • පෑන් එකට තෙල් ටික දාලා සුදුළූණු දාලා තෙම්පරාදු  කරගන්න. ටිකකින් චොප්කරගත් ළූණු, කුරුඳු පොතු, කහකුඩු හා මිරිස්කුඩු එකතු කරලා කලවම් කරන්න.
  • එයට කපාගත් බීෆ් ටික දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න. ඒ එක්කම විනාකිරි ටික දාගන්න. රස අනුව ලුණු දාගන්න. මද ගින්දරේ පිසගන්න. 
  • ටිකකින් තුනපහ කුඩු, තක්කාලි සෝස්, ගම්මිරිස්කුඩු, සීනි එකතු කරන් වතුර කෝප්ප 2ත් දාලා බීෆ් ටික තැම්බෙන්න වහලා තියන්න විනාඩි 10 ක් වගේ යනකොට තැම්බිලා තියෙයි. 
  • දැන් ලොකුවට කපාගත් තක්කාලි, ළූණු, බෙල්පෙපර්, සැල්දිරි ටික එකතු කරලා කලවම් කරන්න. විනාඩියක් විතර පිසගෙන ලි​පෙන් ඉවත් කරගන්න. 

No comments:

Post a Comment