Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

ගෝවා මැල්ලුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. පොඩි ගෝවා ගෙඩි 1
  2. ලියාගත් රතුළූණු ගෙඩි 4-5
  3. ලියාගත් සුදුළූණු බික් 3
  4. රම්පේ හා කරපිංචා
  5. කුරුඳුපොතු කෑල්ලක්
  6. කහකුඩු තේ හැඳි 1
  7. ගම්මිරිස් ඇට ස්වල්පයක්
  8. අබ ස්වල්පයක්
  9. රස අනුව ලුණු
  10. ගාගත් පොල් කෝප්ප 1

  • ගෝවා ටික හීනියට කපාගෙන ලුණු මිශ්‍ර වතුරෙ ටිකක් වෙලා දාලා තියාගන්න. ඉන් පස්​සෙ ගෝවා ටික වතුර මිරිකලා අරන් භාජනයකට දාලා ලිපේ තියන්න.
  • රතුළූණු, සුදුළූණු, කහකුඩු, ගම්මිරිස් ඇට, කුරුඳුපොතු හා පොල් එකතු එකතු කරලා අඹරගන්න.
  • ගෝවා වල වතුර ගතිය අයින් උනාම පොල් මැල්ලුම කලවම් කරන්න. 
  • වෙනම භාජනයක තෙල් ටිකක් ලිපේ තියලා රත්වෙනකොට අබ ටික දාලා රම්පේ හා කරපිංචා ටික දාගන්න. 
  • දැන් ගෝවා ටික එකතු කරලා රස අනුව ලුණු දාලා ලිපෙන් බාගන්න.

No comments:

Post a Comment