මිනි පිට්සා
අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන් පිටි කෝප්ප 02
- කිරිපිටි තේ හැඳි 01
- ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 02
- ලුණු තේ හැඳි 1/2
- යීස්ට් තේ හැඳි 1
- සීනී තේ හැඳි 1
- මද උණු වතුර කෝප්ප 1/2
- තක්කාලි සෝස් අවශ්ය පමණ
- කපාගත් තක්කාලි
- කැරට්/මාළු මිරිස් අවශ්ය පමණ
- බෙල් පෙපර් අවශ්ය පමණ
- බී ළුණු ගෙඩි 1ක් (ලොකුවට කැපූ)
- ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
- ගා ගත් මොසරැල්ල චීස්
සාදන ආකාරය:
- බෝල් එකක් ගෙන යන්තමින් රස්නේ ඇති උණු වතුර කෝප්ප 1/2 හා සීනී තේ හැන්ද එයට දමා දියකරගන්න. එයට යීස්ට් තේ හැන්ද දියකරගෙන විනාඩි 10ක් පමණ පිපෙන්න වහලා තියන්න
පීසා ඩෝ එක සඳහා:
- තව බෝල් එකකට පාන්පිටි, කිරිපිටි හා ලුණු ටික දමා කලවම් කරන්න. සාදාගත් යීස්ට් සහ සීනි මිශ්රණය දමා හොඳට අනා ගන්න. එම පිටි මෝලිය හොඳට විනාඩි 15ක් පමණ අනන්න. මෝලිය වීදුරු බෝල් එකකට දමා එයට උඩින් ඔලිව් තෙල් ටිකක් ගා, එය ඩබල් සයිස් වෙනකන් ලන්ච් ෂීට් එකකින් හෝ හොඳට වසා තබන්න.
- නන්ස්ටික් පෑන් එකක් ගෙන පිටි මෝලිය පෑන් එකේ ප්රමාණයට කඩා හොඳට සිහින්ව රොටියක් සාදන ආකාරයට අතින් වඩන්න. එහි වටේ පොඩි ගැට්ටක් පවතින පරිදි සකසාගන්න.
- ගෑරුප්පුවකින් රොටිය පුරාම සිදුරු කරන්න. රොටිය වටේ ගැට්ටේ නොගෑවෙන පරිදි තක්කාලි සොස් හොඳට තවරගන්න. මොසරැල්ලා චීස් එයට උඩින් දමන්න. කපාගත් එළවළු ඊට උඩින් ලස්සනට දමන්න. එයට උඩින් තවත් චීස් තට්ටුවක් දමන්න. මල්ටිපර්පස් කුකර් එකකට පීසා එක දමා සෙල්සියස් අංශක 140 දමා විනාඩි 20-25 පමණ තියා ගන්න අවශ්ය ප්රමාණයට. නැති නම් නන්ස්ටික් පෑන් එකකට පීසා එක දමා හොඳින් රත්වෙන පියනකින් වසා විනාඩි 20-25ක් අඩුම ගින්දරේ ලිපේ තබා පුළුස්සා ගන්න.
No comments:
Post a Comment