Search This Blog

Monday, June 29, 2020

කිඹුලා බනිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 300
  2. බිත්තර 1
  3. යීස්ට් ග්‍රෑම් 5
  4. සීනි ග්‍රෑම් 50
  5. බටර් මේස හැඳි 2
  6. ලුණු
  7. රස්නෙන් වතුර ටිකක්

  • උණු වතුර වලට යීස්ට් හා සීනි තේ හැඳි 2ක් දාලා දියකරගන්න.
  • ඉතිරි ඩ්‍රයි ඉන්ග්‍රීඩියන්ට්ස් ටික එකතු කරගන්න. මේකට බිත්තර හා බටර් ටිකත් දාගන්න. දැන් ඊස්ට් මිශ්‍රණය ටික ටික එකතු කරමින් ඩෝ එක හදාගන්න. හොඳට සොෆ්ට් වෙන්න අනාගන්​න පැය කාලක් වගේ. 
  • දැන් මේක වෙනම බෝල් එකක තෙත මිරිකපු රෙදි කෑල්ලකින් වහලා පැයක් පිපෙන්න තියන්න. අතින් තද කරලා වාතය අයින් කරලා ඩෝ එක දෙකට කපන්න. දැන් මේ දෙක වෙන වෙනම අරන් තුනී කරලා කොටු හැඩය කපාගන්න. කපාගත්ත කොටු ත්‍රිකෝණාකාර හැඩේට දෙකට කපාගන්න. 
  • ත්‍රිකෝණයේ මහත පාදයේ ඉඳන් උල් පැත්තට එනකම් පරිස්සමෙන් රෝල් කරගෙන කිඹුලා බනිස් හැඩය හදාගන්න. 
  • බටර් ගාපු තැටියක විනාඩි 15ක්  පිපෙන්න තියපු බනිස් වල දියකරගත් බටර් හෝ කිරි ගාලා සීනි ඉහලා බේක් කරගන්න. සෙල්සියස් 180°C ට විනාඩි 20ක් වගේ ඇති.

No comments:

Post a Comment