අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන්පිටි ග්රෑම් 500
- ඊස්ට් තේ හැඳි 3
- මෙල්ට් කරගත් බටර් මේස හැඳි 2
- මද රස්නෙ වතුර කෝප්ප කාලක් වගේ
- බිත්තර 1
- සීනි මේස හැඳි 3
- ලා රස්නෙ කිරි කෝප්ප 3/4
- ලුණු
- ඊස්ට් වලට මද රස්නෙ වතුර ටිකක් දාලා ඒකට පාන්පිටි මේස හැඳි 2ක් දාලා කලවම් කරගන්න. හොඳ උකු මිශ්රණයක් තමයි ඕනේ. මේක විනාඩි 20ක් පිපෙන්න තියන්න.
- පාන්පිටි වලට මෙල්ටඩ් බටර්, බිත්තරය, සීනි, ලුණු දාලා කලවම් කරගන්න. මේකට පිපුණු ඊස්ට් ටික කලවම් කරගන්න.
- ඉන්පසු කිරි ටික ටික කලවම් කරමින් අතේ නොඇලෙන ඩෝ එකක් හදාගන්න. මේ ඩෝ එක තෙත රෙදි කෑල්ලකින් වහලා පැයක් තියන්න.
- පැයකින් පස්සෙ හොඳට පිපිලා තියන මිශ්රණය පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක තබා තුනී කර ඩෝනට් කටර් එකකින් හෝ රවුමකින් කපාගන්න.
- ඒ කපාගත් රවුම ඇතුලෙන් තවත් පොඩි රවුමක් කපාගන්න ඩෝනට් එකේ මැද හිල හැදෙන විදියට. මේ ඩෝනට් තවත් විනාඩි 20ක් පිපෙන්න තියලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
චොක්ලට් සෝස් එක සඳහා
- කුකින් චොක්ලට් කෑලි 5ක්
- ෆ්රෙශ් මිල්ක් මේස හැඳි 2
- සැරසීමට ස්ප්රින්කල්ස්
- කුකින් චොක්ලට් ටික ඩබල් බොයිල් කරලා ඒකට කිරි ටික එකතු කරලා කලවම් කරලා සෝස් එක හදාගන්න.
- දැන් බැදගත් ඩෝනට් එකින් එක අරගෙන ඩෝනට් එකේ පැත්තක් වැහෙන්න තවරගන්න.
- ස්ප්රින්කල්ස් ඉහගන්න. එහෙම නැත්තන් ඔයාලා කැමති විදිහකට සරසගන්න පුළුවන්.
No comments:
Post a Comment