ඊසි එග් රොටි
අවශ්ය ද්රව්ය
- පිටි මෙශරින් කප් 1 යි
- පොල්තෙල් මේස හැඳි 1 1/2
- ලුණු පොඩ්ඩක්
- වතුර
එග් රොටි ෆිලින්ග් එකට
- බිත්තර දෙකක්
- චොප් කරපු ළූණු
- චොප් කරපු අමුමිරිස්
- ලුණු, ගම්මිරිස් රස අනුව
- වතුර මේස හැන්දක්
- බැටර් එකට ඕන ටික බ්ලෙන්ඩර් එකට දාලා පෑන් කේක් පදමට අවශ්ය තරම් වතුර දාල බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- බිත්තර දෙකට වතුර දාල ගෑරප්පුවකින් බීට් කරගෙන ඒකට එළවළු, ලුණු, ගම්මිරිස් දාල කලවම් කරගන්න.
- නන්ස්ටික් පෑන් එකක් ලාවට තෙල් තවරගෙන ලිපේ ගින්දර මීඩියම් ගාණට දාල රත්වෙන්න තියන්න.
- දැන් පෑන් එක ලිපෙන් ඉවත් කරල තප්පර පහක් විතර නිවාගන්න. හදපු බැටර් එකෙන් හතරෙන් එකක් පෑන් එකට දාලා පෑන් කේක් එක වගේ රවුමට කරකවගන්න.
- පෑන් එක නැවත ලිපෙන් තියල ගින්දර අඩු කරන්න.
- අමු පිටි ගතිය නැතිවෙලා රොටිය උඩින් තැම්බුන පාට එන කොට බිත්තර ෆිලින්ග් එක දාගන්න. හතර පැත්තෙන් නවන්න. මතක තියාගන්න මේ ටික කරන්නෙ අඩු ගින්දරේ.
- දැන් ගින්දර මීඩියම් ගාණට වැඩි කරන් දෙපැත්තම හොඳට පුච්චගන්න.
No comments:
Post a Comment