Search This Blog

Monday, June 29, 2020

ඊසි එග් රොටි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. පිටි මෙශරින් කප් 1 යි
  2. පොල්තෙල් මේස හැඳි 1 1/2
  3. ලුණු පොඩ්ඩක්
  4. වතුර

එග් රොටි ෆිලින්ග් එකට


  1. බිත්තර දෙකක්
  2. චොප් කරපු ළූණු
  3. චොප් කරපු අමුමිරිස් 
  4. ලුණු, ගම්මිරිස් රස අනුව
  5. වතුර මේස හැන්දක්


  • බැටර් එකට ඕන ටික බ්ලෙන්ඩර් එකට දාලා පෑන් කේක් පදමට අවශ්‍ය තරම් වතුර දාල බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
  • බිත්තර දෙකට වතුර දාල ගෑරප්පුවකින් බීට් කරගෙන ඒකට එළවළු, ලුණු, ගම්මිරිස් දාල කලවම් කරගන්න.
  • නන්ස්ටික් පෑන් එකක් ලාවට තෙල් තවරගෙන ලිපේ ගින්දර මීඩියම් ගාණට දාල රත්වෙන්න තියන්න.
  • දැන් පෑන් එක ලිපෙන් ඉවත් කරල තප්පර පහක්  විතර නිවාගන්න. හදපු බැටර් එකෙන් හතරෙන් එකක් පෑන් එකට දාලා පෑන් කේක් එක වගේ රවුමට කරකවගන්න.
  • පෑන් එක නැව​ත ලිපෙන් තියල ගින්දර අඩු කරන්න.
  • අමු පිටි ගතිය නැතිවෙලා රොටිය උඩින් තැම්බුන පාට එන කොට බිත්තර ෆිලින්ග් එක දාගන්න. හතර පැත්තෙන් නවන්න. මතක තියාගන්න මේ ටික කරන්නෙ අඩු ගින්දරේ.
  • දැන් ගින්දර මීඩියම් ගාණට වැඩි කරන් දෙපැත්තම හොඳට පුච්චගන්න.

No comments:

Post a Comment