Search This Blog

Monday, June 29, 2020

කොකිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. හාල්පිටි ග්‍රෑම් 250
  2. බිත්තර 1
  3. කහ තේ හැඳි 1/2
  4. මිටිකිරි කෝප්ප 2
  5. ලුණු
  6. ලියාගත් කරපිංචා ටිකක් කැමති නම්

  • මේ ඔක්කොම කලවම් කරලා මිටිකිරි දාලා උකු බැටර් එකක් හදාගන්න. ලුණු රස අනුව දාගන්න.
  • තෙල් තාච්චිය ලිපේ තියලා කොකිස් අච්චුව තාච්චිය ඇතු​ළෙ ටිකක් වෙලා තියලා රත් කරගන්න.
  • දැන් කොකිස් අච්චුව අරගෙන තෙල් ටිකක් ගසලා කොකිස් බැටර් එකේ සම්පූර්ණයෙන්ම ඇතුළට ඔබන්නෙ නැතුව අච්චුවේ උසෙන් 3/4ක් වගේ බැටර් එක තවර ගන්න. 
  • දැන් මේක තෙල් එකේ ඔබාගන්න. හැබැයි අඩියෙ ගෑවෙන්න දෙන්න එපා. එහෙම උනොත් කොකිස මුක්කන් වෙනව. 
  • කොකිස බැදීගෙන එනකොට ඉරටුවක් ​හෝ කූරක් ආධාරයෙන් කොකිස අච්චුවෙන් ගලවගන්න පුළුවන්. දැන් දෙපැත්ත හරවමින් බැදගෙන තෙල් බේරගන්න. කොකිස් අච්චු පදම් කරන්න අමාරු අයට නන්ස්ටික් අච්චු තියෙනවා දැන් වෙළඳපලේ. 

No comments:

Post a Comment