Search This Blog

Monday, June 29, 2020

හොට් බටර් කට්ල්ෆිශ්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. කපාගත් දැල්ලො ග්රෑම් 200
  2. ලුණු තේ හැඳි 1/2
  3. බිත්තර සුදුමද 1

බැටර් එක සඳහා


  1. කෝන්ෆ්ලා ග්‍රෑම් 200
  2. කහ මේස හැඳි 1/2
  3. ලුණු පින්ච් එකක්

සෝස් එකට


  1. සුදුළූණු පේස්ට් මේස හැඳි 2
  2. බටර් මේස හැඳි 2
  3. සීනි තේ හැඳි 1/2
  4. චිලී පේස්ට් මේස හැඳි 1ක් තෙල් තේ හැඳි එකකට කලවම් කරලා
  5. කපාගත් මාළු මිරිස් කරල් 2
  6. රවුම් කපාගත් ළූණු ගෙඩි 2
  7. කපාගත් ළූණු කොළ ටිකක්
  8. වියලි මිරිස් කරල් 2

  • දැල්ලො වලට ලුණු හා බිත්තර සුදු මදය දාලා කලවම් කරගන්න.
  • කෝන්ෆ්ලා වලට කහකුඩු හා ලුණු කුඩු දාලා වෙනම කලවම් කරගන්න.
  • දැන් තාච්චියක් ලිපේ තියලා තෙල් දාලා රත්වෙනකොට බිත්තර දවටපු දැල්ලො කෝන්ෆ්ලා වල තවරගෙන රත් උන තෙලට දාලා රන්වන් පාටට බැදගන්න.
  • වෙනම පෑන් එකකට බටර් දාලා දිය උනාම ඒකට වියලි මිරිස් කපල දාගන්න. ඒක පොඩ්ඩක් බැදුනම ගාලික් පේස්ට් එක දාගන්න. 
  • ඒකට චිලී පේස්ට් සහ සීනි ටිකත් එකතු කරන්න. හොඳට කලවම් කරලා බැදගත් දැල්ලො ටික මේකට එකතු කරන්න. 
  • දැන් කපාගත් මාළුමිරිස්, ළූණු කොළ හා ළූණු  එකතු කරන්න. හොඳට කලවම් කරන් ලිප නිවන්න.

No comments:

Post a Comment