හොට් බටර් කට්ල්ෆිශ්
අවශ්ය ද්රව්ය
- කපාගත් දැල්ලො ග්රෑම් 200
- ලුණු තේ හැඳි 1/2
- බිත්තර සුදුමද 1
බැටර් එක සඳහා
- කෝන්ෆ්ලා ග්රෑම් 200
- කහ මේස හැඳි 1/2
- ලුණු පින්ච් එකක්
සෝස් එකට
- සුදුළූණු පේස්ට් මේස හැඳි 2
- බටර් මේස හැඳි 2
- සීනි තේ හැඳි 1/2
- චිලී පේස්ට් මේස හැඳි 1ක් තෙල් තේ හැඳි එකකට කලවම් කරලා
- කපාගත් මාළු මිරිස් කරල් 2
- රවුම් කපාගත් ළූණු ගෙඩි 2
- කපාගත් ළූණු කොළ ටිකක්
- වියලි මිරිස් කරල් 2
- දැල්ලො වලට ලුණු හා බිත්තර සුදු මදය දාලා කලවම් කරගන්න.
- කෝන්ෆ්ලා වලට කහකුඩු හා ලුණු කුඩු දාලා වෙනම කලවම් කරගන්න.
- දැන් තාච්චියක් ලිපේ තියලා තෙල් දාලා රත්වෙනකොට බිත්තර දවටපු දැල්ලො කෝන්ෆ්ලා වල තවරගෙන රත් උන තෙලට දාලා රන්වන් පාටට බැදගන්න.
- වෙනම පෑන් එකකට බටර් දාලා දිය උනාම ඒකට වියලි මිරිස් කපල දාගන්න. ඒක පොඩ්ඩක් බැදුනම ගාලික් පේස්ට් එක දාගන්න.
- ඒකට චිලී පේස්ට් සහ සීනි ටිකත් එකතු කරන්න. හොඳට කලවම් කරලා බැදගත් දැල්ලො ටික මේකට එකතු කරන්න.
- දැන් කපාගත් මාළුමිරිස්, ළූණු කොළ හා ළූණු එකතු කරන්න. හොඳට කලවම් කරන් ලිප නිවන්න.
No comments:
Post a Comment