අවශ්ය ද්රව්ය
චිකන් ෆිලින් එකට
- බටර් මේස හැඳි 2
- චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
- චොප්කරගත් සුදුළූණු බික් 4
- කටු රහිත චිකන් ග්රෑම් 100
- චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් කෝප්ප 1/2
- ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- ලුණු
- අබ පේස්ට් මේස හැඳි 1
එග් ක්රීම් මික්ස්චර් එකට
- බිත්තර 2
- ෆ්රෙශ් ක්රීම් කෝප්ප 1
- ඔරිගානෝ තේ හැඳි 1/2
- ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1/2
- චොප්කරගත් සුදුළූණු තේ හැඳි 1
ඩෝ එකට
- පාන්පිටි ග්රෑම් 500
- බටර් ග්රෑම් 200
- ලුණු
- සීනි මේස හැඳි 2
- කිරි කෝප්ප 1/4
මුලින්ම චිකන් ෆිලින් එක හදමු.
- බටර් ටික පෑන් එකට දාලා දියවෙනකොට චොප්කරගත් ළූණු, සුදුළූණු ටික දාලා තෙම්පරාදු කරන්න.
- ඒකටම පොඩි කෑලි වලට කපාගත් චිකන් ටික එකතු කරලා වහලා තියන්න විනාඩි 2ක් වගේ.
- ටිකකින් බෙල්පෙපර්, ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු, අබ පේස්ට් දාලා ෆිලින් එක හදාගෙන නිවෙන්න තියන්න.
- එග් ක්රීම් මික්ස්චර් එකට අවශ්ය ද්රව්ය ඔක්කොම එකට එකතු කරල හොඳට බීට් කරගන්න.
- ඩෝ එක හදාගන්න අවශ්ය ඔක්කොම එකතු කරලා හොඳින් අනල ඩෝ එකක් හදලා විනාඩි 30ක් වහලා තියන්න.
- පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක ඩෝ එක තුනී කරලා රවුම් කපාගන්න.
- ඒ රවුම් මෆින් ට්රේ එකට දාගන්න වගේ සයිස් එකට කපාගන්න.
- දැන් කපාගත් රවුම් එකින් එක මෆින් ට්රේ එකට දාලා කප් එක වගේ හදාගන්න.
- ඇතුළ ගෑරුප්පුවකින් පොඩ්ඩක් ඇනලා හිල් කරන් සෙල්සියස් 180ට විනාඩි 5ක් වගේ බේක් කරගෙන එළියට ගන්න.
- ඉන්පසු හදාගත්තු චිකන් ෆිලින් එකෙන් ටික ටික දාගෙන උඩින් එග් ක්රීම් මික්ස්චර් එක දාගන්න. කැමති නම් ග්රේට් කරගත් චීස් ටිකකුත් දාගෙන180°C ට විනාඩි 20ක් බේක් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment