Search This Blog

Monday, June 29, 2020

මිනි කීශ්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


චිකන් ෆිලින් එකට


  1. බටර් මේස හැඳි 2
  2. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
  3. චොප්කරගත් සුදුළූණු බික් 4
  4. කටු ‍රහිත චිකන් ග්‍රෑම් 100
  5. චොප්කරගත් බෙල්පෙපර් කෝප්ප 1/2
  6. ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  7. ලුණු
  8. අබ පේස්ට් මේස හැඳි 1

එග් ක්‍රීම් මික්ස්චර් එකට


  1. බිත්තර 2
  2. ෆ්‍රෙශ් ක්‍රීම් කෝප්ප  1
  3. ඔරිගානෝ තේ හැඳි 1/2
  4. ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1/2
  5. චොප්කරගත් සුදුළූණු තේ හැඳි 1

ඩෝ එකට


  1. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 500
  2. බටර් ග්‍රෑම් 200
  3. ලුණු
  4. සීනි මේස හැඳි 2
  5. කිරි කෝප්ප 1/4

මුලින්ම චිකන් ෆිලින් එක හදමු. 
  • බටර් ටික පෑන් එකට දාලා දියවෙනකොට චොප්කරගත් ළූණු, සුදුළූණු ටික දාලා තෙම්පරාදු කරන්න.
  • ඒකටම පොඩි කෑලි වලට කපාගත් චිකන් ටික එකතු කරලා වහලා තියන්න විනාඩි 2ක් වගේ.
  • ටිකකින් බෙල්පෙපර්, ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු, අබ පේස්ට් දාලා ෆිලින් එක හදාගෙන නිවෙන්න තියන්න.

  • එග් ක්‍රීම් මික්ස්චර් එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය  ඔක්කොම එකට එකතු කරල හොඳට බීට් කරගන්න.

  • ඩෝ එක හදාගන්න අවශ්‍ය ඔක්කොම එකතු කරලා හොඳින් අනල ඩෝ එකක් හදලා විනාඩි 30ක් වහලා තියන්න.
  • පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක ඩෝ එක තුනී කරලා රවුම් කපාගන්න.
  • ඒ රවුම් මෆින් ට්‍රේ එකට දාගන්න වගේ සයිස් එකට කපාගන්න.
  • දැන් කපාගත් රවුම් එකින් එක මෆින් ට්‍රේ එකට දාලා කප් එක වගේ හදාගන්න. 
  • ඇතුළ ගෑරුප්පුවකින් පොඩ්ඩක් ඇනලා හිල් කරන් සෙල්සියස් 180ට විනාඩි 5ක් වගේ බේක් කරගෙන එළියට ගන්න. 
  • ඉන්පසු හදාගත්තු චිකන් ෆිලින් එකෙන් ටික ටික දාගෙන උඩින් එග් ක්‍රීම් මික්ස්චර් එක දාගන්න. කැමති නම් ග්‍රේට් කරගත් චීස් ටිකකුත් දාගෙන180°C ට විනාඩි 20ක් බේක් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment