Search This Blog

Monday, June 29, 2020

කව්පි කට්ලට්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. තම්බාගත් කව්පි කෝප්ප 1
  2. පොඩි කරගත් සැමන් කප් 1/2
  3. චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි 1
  4. චොප්කරගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  5. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1
  6. කහකුඩු 
  7. ලුණු රස අනුව
  8. ගම්මිරිස් කුඩු සැර අනුව

බැටර් එකට


  1. පාන්පිටි ස්වල්පයක් 
  2. ලුණු
  3. කහ
  4. බිස්කට් කුඩු
  5. බැදගැනීමට තෙල්

  • මුලින්ම තෙල් ටිකක් ලිපේ තියලා ළූණු හා අමුමිරිස් තෙම්පරාදු කරගන්න.
  • මේකට කෑලිමිරිස් හා කහකුඩු දාලා කලවම් කරගෙන සැමන් එක්ක තම්බා පොඩි කරගත් කව්පි ටික දාලා කලවම් කරන්න. 
  • ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු රස අනුව එකතු කරන්න. හොඳට මිශ්‍ර වෙලා ගුලි ගැහෙන ගාණට ආවම ලිපෙන් ඉවත් කරගන්න.
  • බැටර් එක හදාගන්න පාන්පිටි වලට ලුණු හා කහ කුඩු ස්වල්පයක් දාලා වතුර ටිකක් දාලා බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
  • දැන් කව්පි මිශ්‍රණයෙන් පොඩි පොඩි බෝල හදලා පාන්පිටි බැටර් එකේ දාලා බිස්කට් කුඩු වල තවරගන්න. ඩබල් කෝට් කරල නම් වඩා හොඳයි. 
  • තෙල් ලිපේ තියලා හොඳින් රත් වුනාම කව්පි කට්ලට් බෝල ටික රන්වන් පාට වෙනකල් බැදගන්න. 

No comments:

Post a Comment