Search This Blog

Monday, June 29, 2020

කව්‍පි චිකන් රෝල්ස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. බෙරි ගතියට තම්බාගත් කව්පි කෝප්ප 1
  2. තම්බාගත් කටු රහිත චිකන් කප් 1/2
  3. චොප්කරගත් අමුමිරිස් කරල් 1
  4. චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 2
  5. හීනියට ලියාගත් කරපිංචා ටිකක්
  6. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1
  7. ගම්මිරිස් කුඩු 
  8. ලුණු
  9. වාටි කපාගත් පාන්පෙති අවශ්‍ය තරම්
  10. බැදගැනීමට තෙල්

  • තෙල් ටිකක් රත්වෙන්න තියලා චොප්කරගත් අමුමිරිස්, රතුළූණු, කරපිංචා එක්ක පොඩි කරගත් චිකන් දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න.
  • ඒකට කෑලිමිරිස්, ගම්මිරිස් කුඩු හා රස අනුව ලුණු දාගෙන හොඳට කලවම් කරගන්න.
  • දැන් මේකට බෙරි වෙන්න තම්බාගත් කව්පි ටික එකතු කරලා ඇට ගතිය නැතිවෙනකල් හොඳට පොඩි කරමින් මිශ්‍ර කරන්න.
  • රෝලින් පින් එකක් ආධාරයෙන් පාන්පෙති ටික තුනී කරලා කව්පි මිශ්‍රණය පාන් පෙත්තෙ අයිනකින් තියලා දෙපැත්තෙන් නවාගෙන රෝල් කරගන්න.
  • බිත්තර සාරු හෝ වතුර ටික ගාල අතින් තද කරල පාන් පෙත්තෙ කෙලවර අලවගන්න. 
  • තෙල් ලිපේ තියලා රත්වෙනකොට පාන් රෝල් ටික තෙලට දාල රන්වන් පාට වෙනකොටම එළියට ගන්න. පාන් ඉක්ම​නට බැදෙන නිසා අවධානයෙන් මේ වැඩේ කරන්​න. 

No comments:

Post a Comment