Search This Blog

Monday, June 29, 2020

බීෆ් බ්ලැක් පෙපර් ෆ්‍රයි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. බීෆ් ග්‍රෑම් 500
  2. ලුණු 
  3. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  4. තෙල් මේස හැඳි 2
  5. ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් එක
  6. කපාගත් ළූණු ගෙඩි 2
  7. දික් අතට කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 3
  8. කරපිංචා කොළ කිහිපයක්
  9. ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 3
  10. දෙහි යුෂ මේස හැඳි 1

  • කපාගත් බීෆ් වලට ලුණු හා කහකුඩු දාලා කලවම් කරලා අවම පැයක් විතර මැරිනේට් කරගන්න.
  • මැරිනේට් කරගත් බීෆ් ටික භාජනයකට දාලා ගින්දර සාමාන්‍ය ගාණට දාල පියනකින් වහලා තියන්න. ටිකකින් හැඳිගාලා ආයෙ වහගන්න. වතුර තෙල් දාන්න අවශ්‍ය නෑ මස් වලින්ම උනන වතුරෙන් මේක තැම්බෙන්න අරින්න.
  • විටින් විට කලවම් කර කර අඩිය අල්ලන්න නොදී බීෆ් ටික උයාගන්න. 
  • මස් ටික හොඳට තැම්බුනාම තෙල් ටික එකතු කරගන්න. දැන් බීෆ් ටික ලාවට දුඹුරු පාට වෙනකල් තෙම්පරාදු කරගන්න. 
  • ටිකකින් ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට්, ළූණු, අමුමිරිස් හා කරපිංචා ටිකත් දාගන්න. දැන් කලවම් කරන ගමන් ගම්මිරිස්කුඩු ටික දාගන්න.
  • ලිපෙන් බාන්න කිට්ටුව දෙහි යුෂ ටික එකතු කරගන්න. කලවම් කරල ලිපෙන් ඉවත් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment