Search This Blog

Monday, June 29, 2020

මුං ඇට දැල්ලො පිරවුම

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


දැල්ලො පිරවුමට


  1. දැල්ලො ග්‍රෑම් 500 (පොඩි දැල්ලන් 4-5ක් පමණ)
  2. රැයක් පෙඟෙන්න දාගත් මුංඇට ග්‍රෑම් 200
  3. චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 2
  4. කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
  5. චොප්කරගත් සුදුළූණු බික් 4-5
  6. රම්පේ හා කරපිංචා
  7. කරදමුංගු ඇට 2
  8. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 2
  9. ගම්මිරිස්කුඩු
  10. ලුණු
  11. අමු තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1
  12. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1

කරි එක සඳහා


  1. චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 3
  2. ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට් මේස හැඳි 1
  3. රම්පේ හා කරපිංචා
  4. ගම්මිරිස්කුඩු ටිකක්
  5. බැදපු තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1
  6. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  7. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 2
  8. ගොරකා කෑලි 2
  9. කරදමුංගු ඇට 2
  10. කුරුඳු පොත්තක්
  11. මිටිකිරි කෝප්ප 2
  12. ලුණු

  • මුලින්ම මුං ඇට ටික බෙරි නොවෙන්න තම්බගන්න. 
  • පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා චොප්කරගත් රතුළූණු, සුදුළූණු කුරුඳු පොතු, රම්පේ හා කරපිංචා ටික දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න. ගම්මිරිස්කුඩු, අමු තුනපහකුඩු, කෑලිමිරිස් ටික එකතු කරලා කරදමුංගු, ලුණු දාලා කලවම් කරගෙන, තම්බාගත් මුං ඇට ටික දාලා හොඳට කලවම් කරගෙන ලිපෙන් බාගන්න.
  • දැල්ලො ටික සුද්ද කරලා සෝදලා අරන් මේ මුං ඇට ෆිලින් එක එකින් එක දැල්ලගෙ පරිස්සමට පුරවගන්න. එළියට එනවට ටූත්පික් එකක් ගැහුවට කමක් නෑ.
  • දැන් භාජනයක් අරගෙන තෙල් ටිකක් දාලා චොප්කරගත් ළූණු ටික දාලා බැදෙන්න අරින්න. ඊලඟට ඉඟුරු සුදුළූණු පේස්ට් එක දාලා ටිකකින් ගම්මිරිස්කුඩු, බැදපු තුනපහකුඩු, මිරිස්කුඩු, කහකුඩු, ගොරකා, කුරුඳු පොතු හා කරදමුංගු ඇට එකතු කරලා හොඳට හැඳිගාන්න. රස අනුව ලුණු දාගන්න.
  • මිටිකිරි ටික දාලා හැඳි ගාලා නටනකොට දැල්ලො ටික හිමීට අතුරගන්න. ගින්දර ටිකක් අඩු කරලා දැල්ලො ටික තැම්බෙන්න ටිකක් ඒ මේ අත පරිස්සමෙන් පෙරලන්න. කිරි ටික හිඳීගෙන එනකොට ලිප ඕෆ් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment