කව්පි වඩේ
අවශ්ය ද්රව්ය
- රැයක් පෙඟෙන්න දැමූ කව්පි කෝප්ප 2
- හීනියට කපාගත් ළූණු ටිකක්
- හීනියට කපාගත් කරපිංචා ටිකක්
- චොප්කරගත් අමුමිරිස් ටිකක්
- කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1
- කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
- ලුණු
- ගම්මිරිස් කුඩු
- කෝන්ෆ්ලා මේස හැන්දක්
- කව්පි ටික අරගෙන මිටක් වගේ අයින් කරලා ඉතුරු ටික හොඳට ග්රයින්ඩ් කරගන්න.
- අයින් කරගත් කව්පි ටික කෑලි හිටින සේ ග්රයින්ඩ් කරගන්න.
- අඹරගත්ත කව්පි සේරම එකට දාල කලවම් කරන් ඒකට කෝන්ෆ්ලා, කරපිංචා, ළූණු, අමුමිරිස්, කෑලිමිරිස්, කහ කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු හා ලුණු රස අනුව එකතු කරලා හොඳට අනාගන්න.
- පොඩි බෝල හදාගෙන, අතින් පැතලි කරල, ගැඹුරු තෙලේ තරමක් අඩු ගින්දරේ හෙමින් බැදගන්න.
No comments:
Post a Comment