Search This Blog

Monday, June 29, 2020

කව්පි වඩේ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. රැයක් පෙඟෙන්න දැමූ කව්පි කෝප්ප 2
  2. හීනියට කපාගත් ළූණු ටිකක්
  3. හීනියට කපාගත් කරපිංචා ටිකක්
  4. චොප්කරගත් අමුමිරිස් ටිකක්
  5. කෑලිමිරිස් තේ හැඳි 1
  6. කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
  7. ලුණු 
  8. ගම්මිරිස් කුඩු
  9. කෝන්ෆ්ලා මේස හැන්දක්

  • කව්පි ටික අරගෙන මිටක් වගේ අයින් කරලා ඉතුරු ටික හොඳට ග්‍රයින්ඩ් කරගන්න.
  • අයින් ​කරගත් කව්පි ටික කෑලි හිටින සේ ග්‍රයින්ඩ් කරගන්න.
  • අඹරගත්ත කව්පි සේරම එකට දාල කලවම් කරන් ඒකට කෝන්ෆ්ලා, කරපිංචා, ළූණු, අමුමිරිස්, කෑලිමිරිස්, කහ කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු හා ලුණු රස අනුව එකතු කරලා හොඳට අනාගන්න.
  • පොඩි බෝල හදාගෙන, අතින් පැතලි කරල, ගැඹුරු තෙලේ තරමක් අඩු ගින්දරේ හෙමින් බැදගන්න. 

No comments:

Post a Comment