නෙළුම් අල
නෙළුම් අල වල ගුණ නම් මෙතෙකැයි කියලා ඉවර කරන්න බෑ. මළබද්ධය නැති කිරීමට, අර්ශස්, හදවත් රෝග, මව්කිරි එරවීමේ මහඟු බලය නිසාම අපේ සිංහලයන් අතර ඉතා වැදගත් තැනක් නෙළුම් අල වලට හිමි වෙනවා.
නෙළුම් අල ඇඹුළ
- නෙළුම් අල දඬු 2-3
- ලියාගත් රතුළූණු ගෙඩි 2
- ලියාගත් සුදුළූණු බික් 3-4
- චොප්කරගත් අමුමිරිස් කරල් 2
- සිහින්ව ලියාගත් කරපිංචා
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- උළුහාල් ස්වල්පයක්
- කුරුඳුපොතු කෑල්ලක්
- ලුණු
- සියඹලා ඉස්ම මේස හැන්දක්
- සීනි තේ හැඳි 1/2
- මිටිකිරි කෝප්ප 1
තෙම්පරාදුව සඳහා
- අබ ස්වල්පයක්
- කඩාගත් වියලි මිරිස් කරල් 2-3
- චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 2
- කරපිංචා ටිකක්
- නෙළුම් අල පොතු ඇරලා සෝදලා හීනි පෙති කපාගන්න. භාජනයකට මේ ටික දාලා කහකුඩු, මිරිස්කුඩු, අමු තුනපහකුඩු, රතුළූණු, සුදුළූණු, කරපිංචා, අමුමිරිස්, උළුහාල්, කුරුඳු පොතු හා රස අනුව ලුණු දාලා වතුර ටිකක් දාලා වහලා තම්බන්න.
- මේ ටික හොඳට තැම්බිලා වතුර හිඳුනම මිටිකිරි, සියඹලා සහ සීනි එකතු කරගන්න. හැඳිගාමින් හින්දගන්න. වෙන පෑන් එකකට තෙල් ටික දාලා රත්වෙනකොට අබ ටික දලා පුපුරවගන්න. මේකට චොප්කරගත් රතුළූණු, වියළි මිරිස්, කරපිංචා එකතු කරලා තෙම්පරාදු කරලා නෙළුම් අල කරියට උඩින් දාලා කලවම් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment