Search This Blog

Monday, June 29, 2020

හකුරු මිශ්‍ර මුං ඇට කැඳ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. මුං ඇට කෝප්ප 1/2
  2. සුදු කැකුළු හාල් කෝප්ප කාලක්
  3. ගාගත් හකුරු ග්‍රෑම් 200
  4. දියකිරි කෝප්ප 2
  5. මිටිකිරි කෝප්ප 2
  6. රුලං මේස හැඳි 2
  7. සව් මේස හැඳි 2
  8. කජු ටිකක්
  9. වියලි මිදි ටිකක්
  10. ලුණු

  • මුංඇට රැයක් පෙඟෙන්න දාලා වතුර කෝප්ප 2ක් දාලා තැම්බෙන්න තියන්න. සව් ටික සෝදලා පෙඟෙන්න දාගන්න. කජු ටික පොඩියට කපාගන්න.
  • මුංඇට තැම්බීගෙන එනකොට ඒකටම සුදුහාල් ටික දාගෙන හාල් ටික තැම්බෙන්න තියන්න.
  • භාජනයක් ලිපේ තියලා හකුරු හා දියකිරි වලින් කොටසක් දාලා රත්කරගන්න. හකුරු දිය වුණාම ලිපෙන් අයින් කරල හකුරු මිශ්‍රණය පෙරාගන්න.
  • හොඳට තැම්බුනාම මුංඇට ටික ලී හැන්දකින් පොඩි කරගන්න.
  • මේකට පෙඟෙන්න තිබ්බ සව් ටික සහ ඉතිරි දියකිරි ටිකත් දාලා සව් තැම්බෙනකල් හැඳිගාගන්න.
  • මේකටම හකුරු මිශ්‍රණය, වියලි මිදි හා කජු ටික එකතු කරගන්න. හොඳට හැඳිගාලා රුලං එකතු කරන්න. රස අනුව ලුණු දාලා අන්තිමට මිටිකිරි ටික දාලා උතුරවගන්න.

No comments:

Post a Comment