Search This Blog

Monday, June 29, 2020

පෙපර් පෝක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. සූදුරු ඇට තේ හැඳි කාලක්
  2. ගම්මිරිස් ඇට තේ හැන්දක්
  3. කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
  4. කරාබුනැටි 2-3
  5. කරපිංචා කොළ ටිකක් (කරපිංචා ඇතුළු ඉහ​ත ද්‍රව්‍ය ඔක්කොම කබලෙ බැදලා කුඩු කරගන්න)
  6. පෝක් ග්‍රෑම් 500
  7. කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
  8. ලුණු
  9. දෙහි යුෂ තේ හැන්දක්
  10. සුදුළූණු බික් 4-5
  11. ඉඟුරු පොඩි කෑල්ලක්
  12. කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  13. කොටුවට කපාගත් ළූණු ගෙඩි 1
  14. සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1

  • පෝක් ටික පොඩි කෑලිවලට කපාගෙන සාදාගත් පහේ කුඩු එක හා කහකුඩු එක් කරගන්න. ලුණු හා දෙහිත් එක්කර කලවම් කරගන්න. පැය භාගයක් මැරිනේට් කරගන්න.
  • සුදුළූණු, ඉඟුරු හා වතුර ස්වල්පයක් එක්කර ග්‍රයින්ඩ් කර ගාලික් පේස්ට් එක හදාගන්න.
  • පෑන් එකක් ලිපේ තියලා මැරිනේට් කරගත් පෝක් ටික දාලා ෆ්‍රයි කරගන්න. මේකට වතුර කෝප්ප 1ක් එකතු කරගන්න. පෝක් ටික තැම්බෙනකල් වහලා තියන්න.
  • වෙනම පෑන් එකකට තෙල් ටිකක් දාලා අමුමිරිස් හා ළූණු ටික දාගන්න. මේ ටික පෑන් එකෙන් අයින් කරලා ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් එක ඒ පෑන් එකටම දාගන්න. ටිකකින් සෝයා සෝස් ටිකත් දාගන්න. දැන් කුක් කරගත් පෝක් ටික දාලා මද ගින්නෙ පිසගන්න.
  • මේකට අයින් කරගත් ළූණු ටික එකතු කරන්න. හොඳට තෙම්පරාදු කරගෙන ලිපෙන් බාගන්න.

No comments:

Post a Comment