බේක්ඩ් ෆිශ්
අවශ්ය ද්රව්ය
- ගල්මාළු වර්ගයක මාළුවෙක්
- ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් එක
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- ලුණු පින්ච් එකක්
- දෙහි ඉස්ම ටිකක්
- සෝයා සෝස් මේස හැන්දක්
- තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1
- තක්කාලි පේස්ට් ස්වල්පයක්
- ඔලිව් ඔයිල් ටිකක්
- මාළුවා හොඳට සෝදල සුද්ද කරගෙන දෙපැත්තෙම පිහියකින් වෙන් නොවෙන්න හම විතරක් ඉරි කපාගන්න.
- අනිත් අමුද්රව්ය ඔක්කොම කලවම් කරලා පේස්ට් එකක හදාගන්න.
- හදාගත්තු පේස්ට් එක මාළුවගේ එළියෙ ඇතුලෙ හැමතැනම පින්සලකින් හෝ අතින් ගාගන්න. පැය දෙකක් ෆ්රිජ් එකේ දාල සීසන් කරන්න.
- 200°C ට විනාඩි 30ක් වගේ බේක් කරගන්න. මුල් විනාඩි 15න් පස්සෙ මාළුවා අනිත් පැත්ත හරවගන්න. බේක් කරන කාලය මාළුවා අනුව වෙනස් වෙන නිසා අවශ්ය ප්රමාණයට බේක් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment