Search This Blog

Monday, June 29, 2020

බේක්ඩ් ෆිශ්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. ගල්මාළු වර්ගයක මාළුවෙක්
  2. ඉඟුරු, සුදුළූණු පේස්ට් එක
  3. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  4. ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  5. ලුණු පින්ච් එකක්
  6. දෙහි ඉස්ම ටිකක්
  7. සෝයා සෝස් මේස හැන්දක්
  8. තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1
  9. තක්කාලි පේස්ට් ස්වල්පයක්
  10. ඔලිව් ඔයිල් ටිකක්

  • මාළුවා හොඳට සෝදල සුද්ද කරගෙන  දෙපැත්තෙම පිහියකින් වෙන් නොවෙන්න හම විතරක් ඉරි කපාගන්න.
  • අනිත් අමුද්‍රව්‍ය  ඔක්කොම කලවම් කරලා පේස්ට් එකක හදාගන්න.
  • හදාගත්තු පේස්ට් එක මාළුවගේ එළියෙ ඇතුලෙ හැමතැනම පින්සලකින් හෝ අතින් ගාගන්න. පැය දෙකක් ෆ්‍රිජ් එකේ දාල සීසන් කරන්න. 
  • 200°C ට විනාඩි 30ක් වගේ බේක් කරගන්න. මුල් විනාඩි 15න් පස්සෙ මාළුවා අනිත් පැත්ත හරවගන්න. බේක් කරන කාලය මාළුවා අනුව වෙනස් වෙන නිසා අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට බේක් කරගන්න. 

No comments:

Post a Comment