Search This Blog

Monday, June 29, 2020

ලොන්ඩ පතුරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. පිටි ග්‍රෑම් 250
  2. සීනි මේස හැඳි 2
  3. බටර් මේස හැඳි 2
  4. බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1/2
  5. ලුණු පින්ච් එකක්

  • මේ ඔක්කොම කලවම් කරලා වතුර ටික ටික දාගෙන අතේ නොඇලෙන ඩෝ එකක් හදාගන්න.
  • මේකෙන් පොඩි බෝල කීපයක් හදලා පැයක් පිපෙන්න තියන්න.
  • වෙනම පාන්පිටි ටිකකට තෙල් මේස හැන්දක් වගේ දාලා දියාරු පාප්ප ටිකක් හදාගන්න.
  • දැන් හදාගත්ත බෝල රෝලින් පින් එකෙන් හතරැස්ව තුනී කරගන්න. මේ මතුපිට බ්‍රශ් එකකින් හදපු පාප්ප ගාගන්න.
  • දැන් මේ කොටුවෙ එක පැත්තකින් තුනට නවන්න. (ලීෆ්ලට් එකක් වගේ) නවාගත්තම සෘජුකෝණාකාරව පේන මේ ඩෝ එක පොඩි තීරු වලට කපාගන්න. ඒ තීරු වෙන වෙනම දික් අතට තුනී කරලා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. 


පැණිපත් සඳහා


  1. සීනි ග්‍රෑම් 100
  2. වතුර කෝප්ප 1/2ක්

  • පැණිපත් සඳහා සීනි වලට වතුර එකතු කරල හොඳින් උණුවෙන්න දෙන්න. (සීනි දියවෙනකම් උණු උනාම ඇති).
  • බැදගත් පතුරු පැණි එකට එකතු කරල කළවම් කරල නිවෙන්න තියන්න. 

No comments:

Post a Comment