ඥානකතා
අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන් පිටි ග්රෑම් 250
- සීනි ග්රෑම් 100
- බටර් ග්රෑම් 50
- බිත්තර 1
- බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 3
- ලුණු ස්වල්පයක්
- කිරි මිලිලීටර 30
- වැනිලා තේ හැඳි 1
- සීනි ස්වල්පයක්
සාදන ආකාරය:
- ලොකු ඇතිලියක් ගන්න. ඒකෙ අඩියට ලුණු තට්ටුවක් අතුරගන්න. මේ ඇතිලිය ඇතුළේ කුස්සියෙදි භාජන තියන්න පාවිච්චි කරන වර්ගයේ යකඩ දරණුවක් තියන්න. ඊට පස්සේ ඇතිලියේ පියන වහලා මද වෙලාවක් රත්කරගන්න.
- ඒ අතරතුර සීනි, බටර්, බිත්තරය එකට දමා හොඳින් බීට් කරන්න. ඒ මිශ්රණයට පිටි, බේකින් පවුඩර්, වැනිලා සහ ලුණු එකතු කර කිරි දාලා හොඳින් අනන්න පිටි මෝලිය අතේ නොඇලෙන ගාණට.
- මෝලිය පොඩි බෝලවලට වෙන් කරලා අවශ්ය හැඩයට පැතලි කරගන්න. ඒවා උඩින් වතුර ගාලා සිනී ඉහගන්න. දැන් අර ඇතිලියේ ඇතුළෙන් ඥාණකතා දාපු තැටිය දාලා විනාඩි 20-25 අතර පුළුස්සන්න.
No comments:
Post a Comment