Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

අමු අඹ පිකල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. පොඩියට කපාගත් අමු අඹ ගෙඩි 5
  2. කහකුඩු තේ හැඳි 2
  3. ලුණු
  4. අබ ඇට තේ හැඳි 1
  5. උළුහාල් තේ හැඳි 1
  6. සූදුරු තේ හැඳි 1
  7. මාදුරු තේ හැඳි 1
  8. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 2
  9. අබ තෙල් මේස හැඳි 3
  10. පොල්තෙල් තේ හැන්දක්

  • කපාගත් අඹ වලට ලුණු තේ හැඳි 1/2 හා කහකුඩු තේ හැඳි 1/2 දාලා කලවම් කරන්න.
  • දැන් මේ අඹ ටික අව්වේ පැය 3ක් විතර වේලගන්න.
  • පෑන් එකක් ලිපේ තියලා අබ, උළුහාල්, සූදුරු, මාදුරු දාලා අඩු ගින්දරේ කබලේ බැදගන්න.
  • මේ ටික ග්‍රයින්ඩ් කරල කුඩු කරගන්න. 
  • පොඩි තාච්චියක් ලිප තියලා පොල්තෙල් දාලා රත් කරගන්න. දැන් වේලගත් අඹ වලට කුඩුකරගත් කුළුබඩු ටික දාලා ඉතුරු මිරිස්කුඩු, කහකුඩු ටිකත් දාගෙන රස අනුව ලුණු දාගන්න.
  • හොඳට කලවම් කරලා රත් කරගත් අබ තෙල් ටික දාගන්න.
  • හොඳට කලවම් කරලා දවසක් විතර තියල කෑමට ගන්න.

No comments:

Post a Comment