අමු අඹ පිකල්
අවශ්ය ද්රව්ය
- පොඩියට කපාගත් අමු අඹ ගෙඩි 5
- කහකුඩු තේ හැඳි 2
- ලුණු
- අබ ඇට තේ හැඳි 1
- උළුහාල් තේ හැඳි 1
- සූදුරු තේ හැඳි 1
- මාදුරු තේ හැඳි 1
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 2
- අබ තෙල් මේස හැඳි 3
- පොල්තෙල් තේ හැන්දක්
- කපාගත් අඹ වලට ලුණු තේ හැඳි 1/2 හා කහකුඩු තේ හැඳි 1/2 දාලා කලවම් කරන්න.
- දැන් මේ අඹ ටික අව්වේ පැය 3ක් විතර වේලගන්න.
- පෑන් එකක් ලිපේ තියලා අබ, උළුහාල්, සූදුරු, මාදුරු දාලා අඩු ගින්දරේ කබලේ බැදගන්න.
- මේ ටික ග්රයින්ඩ් කරල කුඩු කරගන්න.
- පොඩි තාච්චියක් ලිප තියලා පොල්තෙල් දාලා රත් කරගන්න. දැන් වේලගත් අඹ වලට කුඩුකරගත් කුළුබඩු ටික දාලා ඉතුරු මිරිස්කුඩු, කහකුඩු ටිකත් දාගෙන රස අනුව ලුණු දාගන්න.
- හොඳට කලවම් කරලා රත් කරගත් අබ තෙල් ටික දාගන්න.
- හොඳට කලවම් කරලා දවසක් විතර තියල කෑමට ගන්න.
No comments:
Post a Comment