Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

පොලොස් මැල්ලුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. ලියාගත් පොලොස් ගෙඩියක්
  2. කහ තේ හැඳි 1
  3. ලුණු
  4. කුරුඳු පොඩි කෑල්ලක්
  5. සූදුරු ඇට තේ හැඳි 1/4
  6. කරපිංචා කොළ ටිකක්
  7. අමුමිරිස් කරලක්
  8. පොල්තෙල් ටිකක්
  9. පොල් කප් එකක්
  10. සුදුළූණු බික් 3
  11. රතුළූණු ගෙඩි දෙක තුනක්
  12. වියලි මිරිස් කරල් 4
  13. අබ තේ හැඳි 1/4

  • ලියාගත් පොලොස් වලට කහ එකතු කරලා වතුර කෝප්ප 1ක් දාලා කලවම් කරගන්න. දැන් මේක ලිපේ තියලා පොලොස් ටික තැම්බෙනකල් වහලා තියන්න.
  • ටිකකින් රස අනුව ලුණු දාගන්න. වතුර හිඳුනට පස්සෙ ලිපෙන් බාගන්න.
  • කරපිංචා, සූදුරු, රතුළූණු, සුදුළූණු, අමුමිරිස්, කුරුඳු  ටික වංගෙඩියෙ දාල කොටල හෝ ගලේ අඹරගන්න. ඒකටම පොල් ටිකත් දාල කොටාගන්න. 
  • පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට අබ ටික දාගන්න. ටිකකින් කපාගත් වියළි මිරිස් කරල් ටික දාගන්න. මේකට අඹරගත්ත පොල් ටික එකතු කරල ඒ එක්කම පොලොස් ටික දාගන්න. පොල් ටික මැලවෙනකම් ලිපේ තියාගන්න. 

No comments:

Post a Comment