දඹල මැල්ලුම්
අවශ්ය ද්රව්ය
- ලපටි දඹල ග්රෑම් 200
- කොච්චි කිහිපයක්
- ලියාගත් රතුළූණු ගෙඩි 4
- ලියාගත් සුදුළූණු බික් 2
- කරපිංචා
- ගාගත් පොල් කෝප්ප 1
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- අමු තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- ගම්මිරිස්කුඩු ස්වල්පයක්
- රස අනුව ලුණු
- දඹල හීනියට ලියාගන්න. දඹල වලට කහකුඩු තේ හැඳි 1/4 හා ලුණු දාලා වතුර කෝප්ප 1ක් දාලා සාමාන්ය ගින්දරේ ලිපේ තියන්න.
- රතුළූණු, සුදුළූණු, කොච්චි කරපිංචා, ගම්මිරිස්කුඩු ටික අඹරගෙන මේකටම පොල්, ඉතිරි කහකුඩු ටික, අමු තුනපහකුඩු ටික දාලා අඹරගන්න.
- දඹල වල වතුර ගතිය අඩු උනාම පොල් මැල්ලුම කලවම් කරලා රස අනුව ලුණු දාගෙන ලිපෙන් බාගන්න.
No comments:
Post a Comment