Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

දඹල මැල්ලුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. ලපටි දඹල ග්‍රෑම් 200
  2. කොච්චි කිහිපයක්
  3. ලියාගත් රතුළූණු ගෙඩි 4
  4. ලියාගත් සුදුළූණු බික් 2
  5. කරපිංචා
  6. ගාගත් පොල් කෝප්ප 1
  7. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  8. අමු තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  9. ගම්මිරිස්කුඩු ස්වල්පයක්
  10. රස අනුව ලුණු

  • දඹල හීනියට ලියාගන්න. දඹල වලට කහකුඩු තේ හැඳි 1/4  හා ලුණු දාලා වතුර කෝප්ප 1ක් දාලා සාමාන්‍ය ගින්දරේ ලිපේ තියන්න.
  • රතුළූණු, සුදුළූණු, කොච්චි කරපිංචා, ගම්මිරිස්කුඩු ටික අඹරගෙන මේකටම පොල්, ඉතිරි කහකුඩු ටික, අමු තුනපහකුඩු ටික දාලා අඹරගන්න.
  • දඹල වල වතුර ගතිය අඩු උනාම පොල් මැල්ලුම කලවම් කරලා රස අනුව ලුණු දාගෙන ලිපෙන් බාගන්න.

No comments:

Post a Comment