Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

කතුරුමුරුංගා මල්

මේක නම් හැමෝම දන්න මලක්නෙ. මේ වෙනදට නිකම්ම උයල, තෙල්දාල කන කතුරුමුරුංගා මල් වලින් රසවත් ඔම්ලට් එකක්.


කතුරුමුරුංගා මල් ඔම්ලට්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. කතුරුමුරුංගා මල් කෝප්ප 1
  2. බිත්තර 3
  3. ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 1
  4. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
  5. ලියාගත් කරපිංචා කො​ළ කිහිපයක්
  6. කහකුඩු ස්වල්පයක්
  7. කෑලිමිරිස් ස්වල්පයක්
  8. ලියාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  9. බැදගැනීමට තෙල්

  • කතුරුමුරුංගා මල් ටික සෝදලා පෙති වෙන් වෙන්ව ගලවගන්න.  මැද තියෙන සුදු නටුවෙ මැද තියෙන කොළපාට නාරටිය අයින් කරගන්න. ඒක තිත්තයි.
  • මේ මල් පෙති ටික හීනියට ඉරාගන්න. ඉරාගත් මල් වලට කහකුඩු ටිකක් කලවම් කරගන්න.
  • බිත්තර කඩලා ඒකට ලුණු, අමුමිරිස්, ළූණු, කරපිංචා, ගම්මිරිස්කුඩු, කෑලිමිරිස්, කහ එක් කරපු මල් දාලා ගෑරප්පුවකින් ගසාගන්න.
  • දැන් පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට මේ මිශ්‍රණයෙන් ටිකක් දාලා තුනී කරලා දෙපැත්ත ෆ්‍රයි කරලා ගන්න.

No comments:

Post a Comment