කතුරුමුරුංගා මල්
මේක නම් හැමෝම දන්න මලක්නෙ. මේ වෙනදට නිකම්ම උයල, තෙල්දාල කන කතුරුමුරුංගා මල් වලින් රසවත් ඔම්ලට් එකක්.
කතුරුමුරුංගා මල් ඔම්ලට්
අවශ්ය ද්රව්ය
- කතුරුමුරුංගා මල් කෝප්ප 1
- බිත්තර 3
- ලියාගත් ළූණු ගෙඩි 1
- ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
- ලියාගත් කරපිංචා කොළ කිහිපයක්
- කහකුඩු ස්වල්පයක්
- කෑලිමිරිස් ස්වල්පයක්
- ලියාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
- බැදගැනීමට තෙල්
- කතුරුමුරුංගා මල් ටික සෝදලා පෙති වෙන් වෙන්ව ගලවගන්න. මැද තියෙන සුදු නටුවෙ මැද තියෙන කොළපාට නාරටිය අයින් කරගන්න. ඒක තිත්තයි.
- මේ මල් පෙති ටික හීනියට ඉරාගන්න. ඉරාගත් මල් වලට කහකුඩු ටිකක් කලවම් කරගන්න.
- බිත්තර කඩලා ඒකට ලුණු, අමුමිරිස්, ළූණු, කරපිංචා, ගම්මිරිස්කුඩු, කෑලිමිරිස්, කහ එක් කරපු මල් දාලා ගෑරප්පුවකින් ගසාගන්න.
- දැන් පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට මේ මිශ්රණයෙන් ටිකක් දාලා තුනී කරලා දෙපැත්ත ෆ්රයි කරලා ගන්න.
No comments:
Post a Comment