Search This Blog

Monday, June 29, 2020

ඉන්නල

ප්‍රෝටීන් බහුල ආහාරයක් වෙන ඉන්නල ඉතා ශක්තිජනක ආහාරයක් විදිහට හඳුන්වනවා. යකඩ බහුල නිසා රක්තහීනතාවය පාලනය කරනවා. ඒ වගේම දියවැඩියා රෝගීන්ට ඉතා හොඳ ආහාරයක්.


ඉන්නල හාල්පොල් හින්දුම


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. ඉන්නල ග්‍රෑම් 250
  2. චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 3
  3. රම්පේ/ කරපිංචා
  4. කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  5. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  6. තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2
  7. උම්බලකඩ කුඩු තේ හැඳි 1
  8. අඹරාගත් අබ මේස හැඳි 1
  9. මිටිකිරි කෝප්ප 1
  10. කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
  11. දෙහි ගෙඩියක්
  12. ලුණු
  13. කුරුඳු පොතු
  14. කබලේ යන්තම් බැදගෙන අඹරගත්ත හාල් පොල් මේස හැඳි 2

  • ඉන්නල ටික හොඳට සුද්ද කරලා තම්බගන්න. මේකට කහකුඩු, මිරිස්කුඩු, තුනපහකුඩු, ලුණු, චොප්කරගත් ළූණු, රම්පේ, කරපිංචා, උම්බලකඩ කුඩු, කුරුඳු පොතු, අමුමිරිස් එකතු කරලා වතුර ඇති ගාණට දාලා තම්බගන්න.
  • මිටිකිරි වලට අබ සහ හාල් පොල් ඇඹරුම එකතු කරලා අල තැම්බුනාම ඒකට එකතු කරන්න.
  • හොඳට උතුරනකොට ලිපෙන් බාලා දෙහි යුෂ ටිකක් දාගන්න.

No comments:

Post a Comment