ඉන්නල
ප්රෝටීන් බහුල ආහාරයක් වෙන ඉන්නල ඉතා ශක්තිජනක ආහාරයක් විදිහට හඳුන්වනවා. යකඩ බහුල නිසා රක්තහීනතාවය පාලනය කරනවා. ඒ වගේම දියවැඩියා රෝගීන්ට ඉතා හොඳ ආහාරයක්.
ඉන්නල හාල්පොල් හින්දුම
අවශ්ය ද්රව්ය
- ඉන්නල ග්රෑම් 250
- චොප්කරගත් රතුළූණු ගෙඩි 3
- රම්පේ/ කරපිංචා
- කහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- තුනපහකුඩු තේ හැඳි 1/2
- උම්බලකඩ කුඩු තේ හැඳි 1
- අඹරාගත් අබ මේස හැඳි 1
- මිටිකිරි කෝප්ප 1
- කපාගත් අමුමිරිස් කරල් 2
- දෙහි ගෙඩියක්
- ලුණු
- කුරුඳු පොතු
- කබලේ යන්තම් බැදගෙන අඹරගත්ත හාල් පොල් මේස හැඳි 2
- ඉන්නල ටික හොඳට සුද්ද කරලා තම්බගන්න. මේකට කහකුඩු, මිරිස්කුඩු, තුනපහකුඩු, ලුණු, චොප්කරගත් ළූණු, රම්පේ, කරපිංචා, උම්බලකඩ කුඩු, කුරුඳු පොතු, අමුමිරිස් එකතු කරලා වතුර ඇති ගාණට දාලා තම්බගන්න.
- මිටිකිරි වලට අබ සහ හාල් පොල් ඇඹරුම එකතු කරලා අල තැම්බුනාම ඒකට එකතු කරන්න.
- හොඳට උතුරනකොට ලිපෙන් බාලා දෙහි යුෂ ටිකක් දාගන්න.
No comments:
Post a Comment