අඩ
අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන්පිටි ග්රෑම් 500
- සීනි ග්රෑම් 350
- බිත්තර 1
- බටර් ග්රෑම් 50
- යීස්ට් පින්ච් එකක්
- ආප්ප සෝඩා තේ හැඳි 1
- පොල්කිරි කෝප්ප (උකු) කෝප්ප 1
- ලුණු පින්ච් එකක්
- සීනි, බිත්තර සහ බටර් එකට දාලා බීට් කරගන්න. දැන් ඒකට උකු පොල් කිරි වලින් භාගයක් දාලා කලවම් කරගන්න.
- ලුණු සහ පිටි ටික දාගන්න. ඉතුරු කිරි වලට යීස්ට් ටික දාලා කලවම් කරලා ඒක අර කලින් හදාගත් මිශ්රණයට දාලා කලවම් කරගන්න. අන්තිමට ආප්ප සෝඩා ටික දාගන්න.
- මේක රැයක් පිපෙන්න තියලා අරගන්න. ඉන් පස්සේ තාච්චියකට තෙල් ටිකක් ගාලා මේ මිශ්රණයෙන් ටිකක් දාලා, අඩු ගින්දරේ ලිපේ තියල ගිනි අඟුරු හෝ පුළුස්සපු පොල් ලෙලි දාගත්ත පියනකින් වහන්න ඕන.
- දර ලිපක නම් පොල් ලෙලි දාන්න පහසුයි. නැත්නම් පොල්කටු ටිකක් පුච්චල දුම් අල්ලන විදියට සකසගෙන ගන්න පුළුවන්.
- මේ ක්රමය අමාරු අයට අඩ අලුත් ක්රමේට බේක් කරන්නත් පුළුවන්. මෆින් ට්රේ එකකට දාල සෙල්සියස් 160ට ප්රීහීට් කරපු අවන් එකක විනාඩි 8-10ක් වගේ බේක් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment