Search This Blog

Monday, June 29, 2020

අඩ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. පාන්පිටි ග්‍රෑම් 500
  2. සීනි ග්‍රෑම් 350
  3. බිත්තර 1
  4. බටර් ග්‍රෑම් 50
  5. යීස්ට් පින්ච් එකක්
  6. ආප්ප සෝඩා තේ හැඳි 1
  7. පොල්කිරි කෝප්ප (උකු) කෝප්ප 1
  8. ලුණු පින්ච් එකක්

  • සීනි, බිත්තර සහ බටර් එකට දාලා බීට් කරගන්න. දැන් ඒකට උකු පොල් කිරි වලින් භාගයක් දාලා කලවම් කරගන්න.
  • ලුණු ස​හ පිටි ටික දාගන්න. ඉතුරු කිරි වලට යීස්ට් ටික දාලා කලවම් කරලා ඒක අර කලින් හදාගත් මිශ්‍රණයට දාලා කලවම් කරගන්න. අන්තිමට ආප්ප සෝඩා ටික දාගන්න.
  • මේක රැයක් පිපෙන්න තියලා අරගන්න. ඉන් පස්​සේ තාච්චියකට තෙල් ටිකක් ගාලා මේ මිශ්‍රණයෙන් ටිකක් දාලා, අඩු ගින්දරේ ලිපේ තියල ගිනි අඟුරු හෝ පුළුස්සපු පොල් ලෙලි දාගත්ත පියනකින් වහන්න ඕන. 
  • දර ලිපක නම් පොල් ලෙලි දාන්න පහසුයි. නැත්නම් පොල්කටු ටිකක් පුච්චල දුම් අල්ලන විදියට සකසගෙන ගන්න පුළුවන්.
  • මේ ක්‍රමය අමාරු අයට අඩ අලුත් ක්‍රමේට බේක් කරන්නත් පුළුවන්. මෆින් ට්‍රේ එකකට දාල සෙල්සියස් 160ට ප්‍රීහීට් කරපු අවන් එකක විනාඩි 8-10ක් වගේ බේක් කරගන්න. 

No comments:

Post a Comment