Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

පිපිඤ්ඤා පිකල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


  1. මහත පෙති කපාගත් පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 3
  2. කැට ලුණු
  3. විනාකිරි කෝප්ප 1
  4. සීනි කෝප්ප 2
  5. වතුර කෝප්ප 3
  6. කපාගත් අමුමිරිස් කරල් කීපයක්
  7. සුදුළූණු බික් 3-4
  8. ගම්මිරිස් ඇට ටිකක්
  9. එනසාල් ඇට 3

  • මැටි භාජනයකට වතුර, සීනි, විනාකිරි දාලා උතුරව ගන්න. ඉතිරුවාම ලිපෙන් බාගන්න.
  • පිපිඤ්ඤා වලට ලුණු කැට දාලා විනාඩි 10ක් වගේ තියෙන්න ඇරල කලවම් කරගන්න.
  • බෝතලයකට සුදුළූණු, මිරිස් දාලා එනසාල් සහ ගම්මිරිස් ඇට ටිකක් දාගන්න.
  • පිපිඤ්ඤා ටිකත් බෝතලයට දාලා උඩින් ආයෙම ගම්මිරිස් ඇට දාලා විනාකිරි මිශ්‍රණය දාලා බෝතලය වහන්න. දවස් 2කින් කෑමට ගන්න.

No comments:

Post a Comment