Search This Blog

Monday, June 29, 2020

හන්ගේරියන් බීෆ් ගුලාශ් ( Beef Goulash )

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. බීෆ් ග්‍රෑම් 500
  2. කොටුවට කපාගත් ළූණු ගෙඩි 2
  3. සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1 1/2
  4. ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
  5. මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 2
  6. තුනපහකුඩු තේ හැඳි 2
  7. තක්කාලි පේස්ට් මේස හැඳි 1
  8. චොප්කරගත් සුදුළූණු තේ හැඳි 1
  9. චිකන් බ්‍රොත් කෝප්ප  2
  10. කුරුඳු කොළයක්
  11. ලුණු
  12. සීනි තේ හැඳි 1
  13. සෝයාසෝස් මේස හැඳි 1

  • බීෆ් ටික තරමක කුඩා කෑලි වලට කපාගන්න. පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා බීෆ් දුඹුරු පාට වෙනකල් බැදගන්න. 
  • දැන් බීෆ් ටික පෑන් එකෙන් අයින් කරලා ඒ පෑන් එකටම ළූණු ටික  දාගන්න. අවශ්‍ය නම් තව තෙල් චුට්ටක් දාගන්න.
  • ළූණු හොඳට බැදුනම බීෆ් එකට කලවම් කරගන්න.
  • දැන් ඒ පෑන් එකම ලිපේ තියලා සූදුරු, ගම්මිරිස්කුඩු, මිරිස්කුඩු හා තුනපහකුඩු ටිකත් එකතු කරගන්න. විනාඩි 3ක් විතර බැදෙන්න අරින්න.
  • මේකට චිකන් බ්‍රොත් කෝප්ප 1ක් එකතු කරල කලවම් කරගන්න. ටිකක් උකු වෙනකම් අඩු ගින්දරේ පිසගන්න. 
  • මේකට බීෆ් ටික කලවම් කරගන්න. තක්කාලි පේස්ට් එක, සුදුළූණු ටික එක්ක චිකන් බ්‍රොත් ඉතුරු කෝප්පෙත් දාගන්න. කුරුඳු කොළයක් තියනවනම් දාගන්න.‍ රස අනුව ලුණු දාගෙන සීනි සහ සෝයාසෝස් ටික දාගන්න.
  • ඔක්කොම හොඳට කලවම් කරගන්න. මේක අඩු ගින්දරේ පැයක් වගේ හින්​දගන්න. ග්‍රේවි ගතිය තියෙද්දි ලිප ඕෆ් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment