හන්ගේරියන් බීෆ් ගුලාශ් ( Beef Goulash )
අවශ්ය ද්රව්ය
- බීෆ් ග්රෑම් 500
- කොටුවට කපාගත් ළූණු ගෙඩි 2
- සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1 1/2
- ගම්මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 1
- මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 2
- තුනපහකුඩු තේ හැඳි 2
- තක්කාලි පේස්ට් මේස හැඳි 1
- චොප්කරගත් සුදුළූණු තේ හැඳි 1
- චිකන් බ්රොත් කෝප්ප 2
- කුරුඳු කොළයක්
- ලුණු
- සීනි තේ හැඳි 1
- සෝයාසෝස් මේස හැඳි 1
- බීෆ් ටික තරමක කුඩා කෑලි වලට කපාගන්න. පෑන් එකක් ලිපේ තියලා තෙල් ටිකක් දාලා බීෆ් දුඹුරු පාට වෙනකල් බැදගන්න.
- දැන් බීෆ් ටික පෑන් එකෙන් අයින් කරලා ඒ පෑන් එකටම ළූණු ටික දාගන්න. අවශ්ය නම් තව තෙල් චුට්ටක් දාගන්න.
- ළූණු හොඳට බැදුනම බීෆ් එකට කලවම් කරගන්න.
- දැන් ඒ පෑන් එකම ලිපේ තියලා සූදුරු, ගම්මිරිස්කුඩු, මිරිස්කුඩු හා තුනපහකුඩු ටිකත් එකතු කරගන්න. විනාඩි 3ක් විතර බැදෙන්න අරින්න.
- මේකට චිකන් බ්රොත් කෝප්ප 1ක් එකතු කරල කලවම් කරගන්න. ටිකක් උකු වෙනකම් අඩු ගින්දරේ පිසගන්න.
- මේකට බීෆ් ටික කලවම් කරගන්න. තක්කාලි පේස්ට් එක, සුදුළූණු ටික එක්ක චිකන් බ්රොත් ඉතුරු කෝප්පෙත් දාගන්න. කුරුඳු කොළයක් තියනවනම් දාගන්න. රස අනුව ලුණු දාගෙන සීනි සහ සෝයාසෝස් ටික දාගන්න.
- ඔක්කොම හොඳට කලවම් කරගන්න. මේක අඩු ගින්දරේ පැයක් වගේ හින්දගන්න. ග්රේවි ගතිය තියෙද්දි ලිප ඕෆ් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment