Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

ලෙමන් මෙරූන් පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. සිනී 150g
  2. කෝන්ෆ්ලා තේ හැඳි 1
  3. පිටි මේස හැඳි 1/2
  4. වතුර කෝප්ප 2
  5. බිත්තර 2
  6. ලෙමන් යුශ තේ හැඳි 4
  7. සිහින්ව ගා ගත් දෙහිගෙඩියක ලෙලි
  8. මාගරින් 25g
  9. අයිසින් සීනි 100g
  10. ලුණු ස්වල්පයක්

  • වතුර ස්වල්පයකට පිටි, සීනි සහ ලුණු දමා මිශ්‍ර කර ඉතිරි ජලය උණුකර එම පිටි මිශ්‍රණයටම වත්කරන්න. එය මිනිත්තු 15 ක් පමණ ලිපේ තබා හැඳි ගාමින් පිසගන්න. 
  • එය බඳුනෙන් ඉවතට ගෙන සිසිල් කර ගන්න. මෙයට බිත්තර කහමද දමා හොඳින් ගසා නැවත මිනිත්තු 2 ක් පමණ ලිප මත තබා උණුකරගන්න.
  • සිහින්ව ලියා ගත් දෙහි ලෙලි ද එයට එක් කර ලිපෙන් ඉවතට ගන්න.
  • එයට බටර් දමා හොඳින් ගසාගෙ​න බේක් කළ හැකි පුඩින් බඳුනකට දමාගන්න. 
  • බිත්තර සුදු මද සහ සීනි වෙනම බඳුනක ඝණ වනතුරු බීට් කර පුඩින් මිශ්‍රණය මතට වත් කරන්න. 
  • මෙය 180°C ට මිනිත්තු 15ක් පමණ බේක් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment