අවශ්ය ද්රව්ය
- කීරි සම්බා හෝ බාස්මතී හාල් 500g
- කරදමුංගු කරල් 6
- කුරුඳු පොතු අඟල් දෙකක කෑල්ලක්
- බේලීෆ් එකක් (තියෙනවා නම්)
- බත පිස ගැනීමට චිකන් ස්ටොක් හෝ සුප් කැටයක් දිය කරගත් වතුර
- ලුණු
- කහ
- චොප් කරගත් ළූණු කප් 1/4
- රම්පෙ
- සිහින්ව කපා ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් ළූණු, අල
- ගැඹුරු තෙලේ බැදගත් කරපිංචා
- බැදගත් කජු හෝ රට කජු
- තම්බාගත් ග්රීන් පීස්
- බටර් මේස හැඳි 2ක් සහ තෙල් තේ හැන්දක්
චිකන් ස්ටොක් එක්කර බත බෙරි නොවන සේ පිස ගන්න. බටර් සහ තෙල් වෙනම භාජනයකට දමා රත් වෙන්න තියාගෙන ඒකට කරදමුංගු, කුරුඳු, බේලීෆ්, රම්පෙ, ළූණු, කහ සහ ලුණු එකතු කරගෙන තෙම්පරාදු කරගන්න.
සුවඳ එන තරමට තෙම්පරාදු උනාට පස්සෙ පිසගත් බත් ඇර අනිත් සේරම එකතු කරල හොඳින් මිශ්ර කරගෙන, අවසානයට බත් එකතු කරගෙන කලවම් කරගන්න.
No comments:
Post a Comment