අවශ්ය ද්රව්ය
- බාස්මතී හෝ කීරි සම්බා හාල් 500g
- කපාගත් චිකන් 500g
- තලාගත් සුදු ළූණු බික් 3
- චොප් කරගත්ත ළූණු ගෙඩි 2
- පෙති කපාගත් වම්බටු ගෙඩි 2
- පෙති කපාගත් තක්කාලි ගෙඩි 2
- පෙති කපාගත් අල ගෙඩි 2
- මීකිරි කප් 1/2
- කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1/4
- ගරම් මසාලා තේ හැඳි 1 1/2
- මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/4
- කහ ටිකක්
- රස අනුව ලුණු
චිකන් වලට මීකිරි, ලුණු, කහ, මිරිස්, සුදු ළූණු, ළූණු, කුරුඳු, කහ සහ ගරම් මසාලා එක් කර මිශ්ර කරගෙන චිකන් වැහෙන ගාණට වතුර එකතු කරගෙන විනාඩි 20ක් මදගින්නේ පිසගන්න.
ඒ අතරතුර වම්බටු, අල සහ තක්කාලි ගැඹුරු තෙලේ වෙන වෙනම බැදගෙන තෙල් බේරෙන්නට තියාගන්න.
චිකන් කෑලි ටික පමණක් කරියෙන් පිටතට ගෙන බත පිස ගැනීමට සුදුසු භාජනයක අඩියට අතුරා ගන්න. ඒකට උඩින් බැදගත් වම්බටු, අල සහ තක්කාලි පෙති අතුරාගන්න. එයටත් උඩින් සෝදා දිය බේරාගත් හාල් තට්ටුවක් අතුරා, ඉතිරි වූ චිකන් කරිය එයට එකතු කරගන්න. බත පිස ගැනීමට අවශ්ය තරම් ජලය මිශ්ර කරගන්න.
පියනකින් වසා බත ඉදෙන තුරු විනාඩි 30ක් පමණ පිසගන්න. පිසුණ පසු බන්දේසියක් මතට බත හරවා ගෙන පිලිගන්වන්න.
No comments:
Post a Comment