Search This Blog

Sunday, June 28, 2020

සියඹලා රයිස්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 


  1. බාස්මතී හාල් ග්‍රෑම් 500
  2. තෙල්
  3. සියඹලා ග්‍රෑම් 100
  4. අබ ඇට ස්වල්පයක්
  5. කරපිංචා ස්වල්පයක්
  6. රටකජු මේස හැඳි 2
  7. කඩල පරිප්පු මේස හැඳි 1
  8. වියළි මිරිස් කරල් කිහිපයක්
  9. ලුණු

  • හාල් ටික සෝදා පැය 1/2ක් පෙඟෙන්න තියන්න. 
  • රයිස් කුකර් එකට වතුර කෝප්ප 2ක් දාලා පෙඟෙන්න දැමූ හාල් ටික දාලා තෙල් මේස හැඳි 1ක් දාලා බත පිසගන්න. 
  • සියඹලා වලට වතුර ටික ටික දමා යුෂ පෙරාගන්න. සියඹලා යුෂ කෝප්ප 1ක් සෑහේ.
  • පෑන් එකකට තෙල් මේස හැඳි 3ක් දාලා රත්වෙනකොට අබ ටික දාගන්න. ටිකකින් කරපිංචා දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න.
  • රටකජු ටිකත් දාගන්න. ඊලඟට පරිප්පු ටික දාගන්න.
  • දැන් කපාගත් වියළි මිරිස් ටික එකතුකරගන්න.
  • දැන් විනාඩියක් විතර කළවම් කරමින් තෙම්පරාදු කරගෙන සියඹලා යුෂ ටික එකතු කරන්න.
  • දැන් පිසගත් බත් ටික එකතුකරගන්න. රස අනුව ලුණු දාලා කලවම් කරගන්න.

No comments:

Post a Comment