සියඹලා හොදි
අවශ්ය ද්රව්ය
- සියඹලා යුෂ මිලිලීටර් 100
- කොත්තමල්ලි ඇට මේස හැඳි 1
- සූදුරු තේ හැඳි 1
- අමු ඉඟුරු තේ හැඳි 1/2
- අබ තේ හැඳි 1
- ගම්මිරිස් ඇට 10ක් පමණ
- කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
- කරපිංචා ස්වල්පයක්
- රම්පෙ කෑල්ලක්
- බැදගත් මිරිස් කරල් 2
- පරිප්පු තම්බා පෙරාගත් වතුර ලීටර් 1
- තෙල් ස්වල්පයක්
- ලුණු රස අනුව
- භාජනයක් ලිපේ තියලා රත්වෙනකොට තෙල් ටික දාගන්න.
- ඉන්පසු අබ, කරපිංචා, රම්පේ, ගම්මිරිස් ඇට, සුදුළූණු, අමු ඉඟුරු දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න.
- ටිකකින් තලාගත් සූදුරු, කොත්තමල්ලි, සියඹලා යුෂ හා පරිප්පු තැම්බූ වතුර දාලා කළවම් කරගන්න.
- උතුරනකොට ලුණු දමා ලිපෙන් බාගන්න. අවසානයේ උඩින් කඩාගත් මිරිස් කරල් ටික දාගන්න.
No comments:
Post a Comment